Ludovic Orban: După o evaluare serioasă, facem paşii de revenire la normalitate

Foto: GRIGORE POPESCU/AGERPRES

Premierul Ludovic Orban a declarat, în această seară la TVR,  că orice măsură de relaxare a restricţiilor care au fost impuse prin ordonanţe militare îi va include pe toţi cetăţenii, inclusiv persoanele de peste 65 de ani.

Documentul managerului Institutului Matei Balş, prin care se propunea ca vârstnicii să fie izolaţi încă trei luni, nu are nicio legătură cu deciziile Guvernului, a spus Orban.

”Domnul Streinu Cercel vorbeşte în numele său personal. Nu există nici cea mai mică intenţie privitoare la părinţii şi bunicii noştri de a-i menţine în izolare o perioadă atât de lungă sau, Doamne fereşte, de a asigura un spaţiu de carantină şi ruperea din familii”, a mai spus Orban la TVR.

El a adăugat că transmiterea publică a unor astfel de propuneri nu face bine societăţii.

Cât privește anul școlar, premierul a afirmat, în intervenţia la TVR, că autorităţile române nu iau în considerare ipoteza privind îngheţarea anului şcolar din cauza pandemiei de coronavirus.

Cursurile în învăţământul preuniverstar au fost suspendate pe 11 martie.

Premierul Ludovic Orban a respins și afirmaţiile conform cărora echipajele de poliție care verifică restricţiile privind deplasarea cetățenilor, ar avea un ”plan de amenzi”.

”Nu a existat niciodată o dispoziţie care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a se da plan de amenzi”, a afirmat Orban.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.