Ziua Shakespeare la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Ediţie Online

Arhivă

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită joi 23 aprilie 2020, între orele 09:00 şi 19:00, pentru a celebra Ziua Shakespeare, Ediţie Online.

Casa Artelor ‘Dinu Lipatti’ este un Centru Cultural de Excelenţă dedicat tuturor Artelor, iar Ziua Shakespeare este un bun prilej de a celebra frumuseţea şi genialitatea creaţiei pe care a lăsat-o lumii unul dintre cei mai mari scriitori ai umanităţii. William Shakespeare a fost poet, dramaturg şi actor englez şi, deşi nu este cunoscută cu exactitate data naşterii, aceasta este atribuită zilei de 23 aprilie din anul 1564. Este numit poetul naţional al Angliei, opera sa vastă a fost tradusă în aproape toate limbile vorbite, iar piesele sale sunt jucate mai des decât cele ale oricărui alt dramaturg în întreaga lume.

Începând cu ora 09:00 sunteti invitati să urmăriţi postările cu fragmente din Expoziţia „William Shakespeare, Viaţa şi Opera”, dar şi cu evocările făcute de ambasadorul Valentin Lipatti, fratele mai mic al lui Dinu Lipatti, despre opera shakesperiană. Mare iubitor de cultură, traducător şi pasionat al teatrului, Valentin Lipatti descrie în memoriile cuprinse în volumul „Strada Povernei 23”, apărut în cadrul Colecţiei ‘Esenţial’ a Casei Artelor, minunatele spectacole de teatru montate pe texte de Shakespeare văzute în perioada în care a locuit la Paris împreună cu Dinu şi cu mama sa.

De la 17:00 puteti urmăriţi în premieră online pe pagina de Facebook Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Recitalul Extraordinar intitulat „Shakespeare şi Muzica”, susţinut de soprana Marta Sandu, tenorul Andrei Lazăr, pianista Mădălina Florescu, violonistul Cristian Balaş şi actorul Cristian Iacob. În program au fost incluse arii din operele ‘Romeo şi Julieta’ de Charles Gounod, ‘Macbeth’, ‘Otello’ şi ‘Falstaff’ de Giuseppe Verdi, precum şi unele dintre cele mai iubite sonete shakespeariene. Recitalul Extraordinar, în care muzica se îmbină perfect cu poezia, a avut loc în anul 2018 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, iar acum, datorită digitalizării activităţii Centrului Cultural de Excelenţă, acest recital va putea fi urmărit şi online pe reţelele noastre de socializare.

Conceptul evenimentul „Ziua Shakespeare, Ediţie Online” aparţine Directorului fondator al Casei Artelor ‘Dinu Lipatti’, pianista şi regizoarea Alice Barb.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.