Blocuri pe locul Clubului „Fabrica”?

Sursa foto: Fabrica/Facebook

Potrivit unui Plan Urbanistic Zonal aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, un dezvoltator dorește să construiască un ansamblu de clădiri cu funcțiuni mixte (locuințe, birouri, comerț), cu înălțimi cuprinse între 4 etaje și 8 etaje.

Este vorba despre un teren în suprafață de peste 5.000 mp, în zona Gramont, în incinta fostei fabrici de ciorapi și tricotaje „Apollo”, unde după ’89 a funcționat Clubul „Fabrica”.

Beneficiarul proiectului este firma Imobiliara „Gramont”, iar documentația de Urbanism a fost elaborată de către Compania Municipală Dezvoltare Durabilă.

Consilierul USR, Ana Ciceală spune că Bucureștiul este pe cale să piardă încă unul din puținele imobile industriale cu valoare de patrimoniu și îndeamnă cetățenii să-și spună părerea pe site-ul Primăriei Capitalei la secțiunea proiecte aflate în dezbatere publică.

Până în prezent, majoritatea bucureștenilor au scris pe site-ul Primăriei Capitalei că sunt împotriva demolării Clubului „Fabrica” și îi solicită primarului general să renunțe la proiectul imobiliar.

După ce va trece perioada de dezbatere publică, proiectul va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.