Gabriela Firea: Platforma medicală gratuită are deja peste 2000 de pacienți!

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat, astăzi, că platforma medicală online, creată de către Primăria Capitalei, a depășit 2000 de pacienți.

„În afară de cazurile de infectare cu COVID-19, există și foarte mulți alți pacienți care suferă de boli cronice diagnosticate deja sau care își descoperă o suferință, anumite simptome.

Și unii și ceilalți au nevoie de consultații și sfaturi medicale sau chiar de diagnosticare.
În condițiile în care internările sunt limitate la cazurile acute și trebuie respectate regulile de distanțare socială, Primăria Capitalei pune la dispoziția bucureștenilor platforma medicală online pacient.assmb.ro.

Aceasta este deservită de medici de toate specialitățile de la cele 19 spitale aflate în administrarea Municipalității. Prin intermediul platformei, pot fi obținute sfaturi medicale, rețete sau chiar informații cu privire la concediile medicale.

Până acum, peste 2000 de pacienți au beneficiat de această platformă medicală. Cele mai solicitate specialități medicale au fost cele ținând de afecțiunile cardiovasculare, de pneumologie, de afecțiunile gastro-intestinale, dar și de probleme de dermatologie, psihiatrie și medicină internă.

Pentru persoanele care nu au abilități în folosirea computerului sau nu dețin un calculator ori un smartphone, este disponibil un call center, cu numărul 0374887887.

Pacienții care apelează acest număr sunt preluați de medicii aflați în dispecerat și ajutați fie să utilizeze platforma medicală online, fie să acceadă la consultațiile medicale sau informațiile de care au nevoie.

În cazul unor episoade acute, însă, pacienții trebuie să apeleze numărul de urgență 112 pentru a fi transportați la camerele de gardă ale spitalelor”, a subliniat primarul Capitalei Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.