Cinema… acasă. Week-end no. 6

* Astra Film Festival difuzează, pe site-ul său şi pe pagina sa de Facebook, de la orele 19:00 şi, respectiv, 22:00 documentarele:

– astăzi, 25 aprilie, „Marmato”, filmat timp de aproape şase ani de Mark Grieco, pentru a spune povestea confruntării dintre sătenii din Marmato, străveche aşezare columbiană, şi o corporaţie canadiană ce vrea să pună mâna pe cele 20 de miliarde de dolari reprezentând preţul aurului care zace sub casele oamenilor;

– mâine, 26 aprilie, „Dansând de unul singur”, film autobiografic puternic, şocant şi neobişnuit, o reflecţie crudă, fără menajamente a unui prezent aflat într-o imposibilă reconciliere cu trecutul realizat de Biene Pilavci, care, la vârsta de 12 ani a fugit de acasă şi a ajuns într-un orfelinat, lăsând în urmă o familie marcată de ură şi violenţă pe care îşi propune să o reîntâlnească, în încercarea de a înţelege şi de a-şi clarifica trecutul.

 

* https://unlimited.tiff.ro/, platforma de streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, vă propune un weekend Best of TIFF, cu producţii pe care le puteţi viziona gratuit.

– Astăzi, 25 aprilie, de la ora 17:00, sunt difuzate patru scurtmetraje româneşti: „Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea” de Cristi Puiu, cu Mimi Brănescu şi Victor Rebengiuc, distins cu Ursul de Aur la Berlinale în 2004; „Megatron” de Marian Crişan, cu Maxim Adrian Strinu şi Gabriela Crişu câştigător în 2008 al premiului Palme d’Or; „Miss Sueño” de Radu Potcoavă, cu Olimpia Melinte şi Bogdan Dumitrache; „Betoniera” de Liviu Săndulescu, cu Mimi Brănescu, Iulia Lumânare, Adrian Titieni.

– Deseară, de la ora 21:00 este postată drama „Belgica” realizată de Felix van Groeningen inspirat de povestea reală a tatălui său, Jo van Groeningen, care a deschis faimosul bar Charlatan în oraşul Ghent.

– Mâine, 26 aprilie, de la ora 21:00, puteţi viziona „La vida útil / O viaţă însemnată”, un film emoţionant de Federico Veiroj despre cinefilie şi despre un mod de viaţă care dispare sub ochii noştri.

Există o perioadă de free trial extinsă la 14 zile pentru cei care-şi doresc un abonament pentru a accesa cele peste 100 de titluri disponibile pe această platformă de streaming, cel mai nou film fiind „El Viaje de Keta” comedie regizată de Julio Bekhór şi Fernando Sama, în care Mayte Vallejo interpretează rolul titular, make-up artist care nu reuşeşte să-şi găsească de lucru din cauza kilogramelor în plus, a dependenţei de marijuana şi … părului roz.

 

* Până pe 30 de aprilie One World Romania şi partenerii KineDok din 6 ţări pun la dispoziţie un voucher pentru a viziona online gratuit 17 filme din catalogul ediţiilor trecute. Aşa că intraţi pe site-ul www.kinedok.net şi folosiţi codul Kine2019_Dok2020.

 

* Alte peste 50 de documentare care pot fi urmărite pe platforma http://docuart.ro/documentare.

 

* Nu uitaţi nici de cele 10 producţii distribuite de Bad Unicorn, pe https://vimeo.com/badunicorn, cea mai recentă fiind comedia dramatică macedoneană câştigătoare a două premii la Berlinale 2019, desemnată de Parlamentul European câştigătoare a LUX Film Prize pe 2019 „Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija / Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija”, satiră balcanică feministă de Teona Strugar Mitevska despre emanciparea femeii şi câştigarea controlului asupra propriei vieţi într-o societate patriarhală.

 

* Dacă preferaţi filme româneşti, puteţi alege platforma https://cinepub.ro/.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.