Elveţienii s-au grăbit să se tundă şi să meargă la dentist în prima zi de relaxare a izolării

Tunsorile, vizitele la dentist, masajele şi achiziţionarea de materiale pentru grădinărit s-au aflat în prim-planul agendei elveţienilor astăzi. A fost prima prima zi în care ţara a început să relaxeze restricţiile impuse în martie pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters.

În faţa magazinelor de grădinărit s-au format cozi, după ce oamenii au putut pentru prima dată să meargă la cumpărături de acest fel după şase săptămâni de izolare la domiciliu.

Peste 1.350 de oameni au murit în Elveţia de COVID-19. Numărul persoanelor testate pozitiv se apropie de 30.000.

Numai magazinele alimentare, farmaciile şi alte afaceri „esenţiale” au primit permisiunea de a funcţiona în timpul izolării.

Începând de astăzi, spitalele au putut efectua din nou toate intervenţiile chirugicale, fiind redeschise şi cabinetele dentiştilor, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare.

Cele mai multe magazine, şcoli şi pieţe alimentare vor urma de la 11 mai. În al treilea stadiu vor fi redeschise, de la 8 iunie, şcolile vocaţionale şi universităţile, cu condiţia de a nu exista o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.