Liliana Cojan, Paramedic ATI, stabilită în Londra: ”La noi, ieșitul din casă era o chestiune socială”

București FM a demarat campania exclusivă ”Ce mai faceți? Suntem bine!” prin care aduce vești ascultătorilor despre eforturile și măsurile care se iau în lume pentru reducerea efectelor și stoparea epidemiei cu #Coronavirus, dar și despre starea de spirit și viața de zi cu zi a populației. În matinalul #BeFM #DeDimineata, Marius Stoica și Alex Minculescu merg din țară-n țară și întreaba: “Ce mai faceți? Sunteți bine?”

Liliana Cojan, româncă stabilită în Londra, a adus vești din această țară pe 98.3 și live prin Skype, pe Facebook-ul București fm.

”În Anglia nu cred că vedem o relaxare pe 15 mai. Probabil în iunie, dar va fi o relaxare ușoară. Din ce am văzut noi la camera de urgență, într-adevăr cazurile s-au dus mai spre cele ușoare. Cât despre măsurile de relaxare se referă la unele magazine. Am înțeles că noi rămânem în case deocamdată. La noi a fost ideea ca populația să poată accesa măcar o oră de mișcare în aer liber, deci oamenii pot ieși la o alergare în limita bunului simț. Și a funcționat”, spune Liliana Cojan.

Din perspectiva sa de cadru medical, povestește: ”La spitalul unde am început eu să lucrez, inițial rezervasem o bucată din Camera de Urgență acestui #COVID-19. Și alocasem o bucată destul de mare. Într-o spătămână, am alocat o parte mai mică, întrucât cazurile au fost mai puține. Din experiența mea, pot să spun că în utilma săptămână am avut doar două cazuri: doi tineri care nu au luat în seama simptomele la început. Nu a fost nevoie de intubare.”

Dacă vrei să afli ce spune despre numărul de decese, despre situația din azilele de bătrâni din Anglia, care este atitudinea englezilor față de #StămAcasă, despre atitudinea Casei Regale în #pandemie, vezi VIDEO

Referitor la informațiile apărute în presă despre testarea unui vaccin la care se lucrează în Anglia, Paramedicul explică: ”Am primit niște vești de la unii dintre voluntari care au acceptat acest vaccin. De exemplu, o profesoară de la Oxford a zis că se simte foarte bine. Dar, un vaccin are nevoie de peste doi ani pentru a se decide dacă e bun pentru toată lumea. Este foarte puțin probabil să îl vedem anul acesta. Dar este un lucru pozitiv.”

Liliana Cojan spune că britanicii ”vor să rupă ușa să se întoarcă la muncă. Foarte mulți nu aveau idee despre lucrul de acasă, nu erau obișnuiți cu statul cu copiii atât de mult. La noi, ieșitul din casă era o chestiune socială. Contrar a ceea ce se spune, să știți că Londra este ocupată. Trenurile s-au schimbat, că sunt mai goale, dar traficul este în continuare aglomerat.”

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.