Medicii stomatologi solicită deschiderea cabinetelor pentru asigurarea urgențelor

arhiva
Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România solicită ministerului Sanatatii să permită cabinetelor stomatologice să poată asigura, într-o primă fază, tratamente de urgență. 
Reprezentantii asociatiei spun că aceste tratatmente constau în intervențiile necesare pentru controlul durerii, infecției ori sângerării.
 
Organizația profesională a lansat, ieri, o petiție publică ce a fost deja semnată de peste 8.500 de medici și pacienți. Ei cer sa-si desfășoare activitatea fără sa fie nevoiti să răspundă unor cerințe precum cea de a se dota cu nebulizatoare, iar după ieșirea din starea de urgență să își poată desfășura activitatea aplicând precauțiunile universale care se recomandă în astfel de situații. 
Dentistii solicită eliminarea cerinței de a se dota cu nebulizatoare deoarece din punct de vedere al asepsiei / antisepsiei, în cabinetul stomatologic acestea nu aduc un plus, în schimb vor pune o presiune financiară suplimentară pe pacienți.
Ei mai precizează că, în prezent, stomatologia este singura specialitate medicală a cărei activitate este suspendată din data de 22 martie chiar prin ordonanță militară, deși nu este singura ramură în care actul medical poate genera aerosoli sau se desfășoară la o distanță mai mică de 1 m față de pacient și în care se solicită nejustificat cerințe suplimentare, care la rândul lor diferă de la o regiune la alta și nu au un caracter unitar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.