Ziua Mondială a Dansului, sărbătorită online la Bucureşti!

O ediţie extraordinară propune pe 29 aprilie criticul Octavian Saiu în cadrul Anotimpurilor dialogului despre teatru de la Teatrelli (proiect al Primăriei Capitalei, prin Creart). Prin intermediul platformei Zoom, într-o întâlnire online gratuită ce va fi transmisă live pe pagina de Facebook Teatrelli începând cu ora 13:30, publicul se va putea bucura de un dialog unic care reuneşte figuri emblematice ale dansului şi teatrului contemporan cu ocazia Zilei Mondiale a Dansului.

Noa Wertheim (coregrafa companiei de dans Vertigo din Israel – considerată una dintre cele mai reprezentative companii de dans din lume la ora actuală, cu spectacole prezentate în România ca evenimente speciale în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu), Tobias Biancone, (Director General al Institutului Internaţional de Teatru – ITI-UNESCO) şi Jaroslaw Fret (Directorul Institutului Grotowskişi al Teatr Zar) se vor lăsa antrenaţi într-un dialog dedicat „mişcării, libertăţii şi încrederii în frumuseţea spiritului uman”.

„De această dată, sala mereu plină de prieteni ai Dialogurilor se va converti într-un spaţiu virtual nemărginit, unde sunt bineveniţi toţi cei care iubesc dansul, teatrul şi orice limbaj născut din împletirea lor. Vă aşteptăm să celebrăm, împreună, Ziua Mondială a Dansului! Să redescoperim puterea de a visa, de a zâmbi, de a ne… mişca în ritmul gândurilor. Aşadar, fiţi alături de noi într-un dialog de primăvară despre dans, înţeles ca o eliberare a eului şi ca o adevărată punte între suflete.”, a declarat pentru presă criticul de teatru Octavian Saiu.

Evenimentul este conceput într-un parteneriat simbolic cu Institutul Internaţional de Teatru (ITI), UNESCO, sub egida cărora are loc sărbătoarea zilei dansului, cu Secţia Română – Teatrologie a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru şi cu UNITER.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.