Stadionul Arcul de Triumf va fi gata până la sfârșitul lunii iulie

Stadionul Arcul de Triumf va fi gata până la sfârșitul lunii iulie. Cel puțin așa spun constructorii.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, crede că Arcul de Triumf va fi probabil cel mai solicitat stadion dintre cele trei care se construiesc în Bucureşti în vederea organizării unor partide pentru EURO 2020. Costurile de chirie sunt mai mici datorită capacităţii reduse a arenei.

Conform constructorilor termenul de predare a lucrării este sfârşitul lunii iulie.

„Oamenii de aici spun că 31 iulie este data la care vor termina. Mi se pare uşor optimist acest termen, dar hai să vedem. Mai au loc lucrări în zona VIP, vor fi şi două terenuri de antrenament. Angajamentul luat de satul român acum ceva timp va fi onorat la timp, toate aceste stadioane vor fi gata. Foarte important este şi cum vor fi administrate aceste stadioane după ce vor fi gata. Poate nu ăsta, pentru că e cel mai mic, dar celelalte se pot transforma într-o povară. Uitaţi-vă la modul cum administrează Primăria Capitalei Arena Naţională şi veţi înţelegi ce costuri presupune administrarea acestor stadioane pe care le pregătim pentru viitorul sportului românesc. Noi la MTS avem un plan să pregătim oameni care să fie în stare să managerieze în mod occidental aceste stadioane, care să se autoîntreţină şi să aducă mari evenimente sportive şi spectacole”, a mai spus Stroe.

Ministrul a vizitat astăzi şi stadioanele Steaua şi Rapid.

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

UEFA a decis ca denumirea competiţiei să rămână EURO 2020 chiar dacă aceasta va avea loc în anul 2021.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.