VIDEO: Adrian Barbu, român stabilit în SUA – „Locuitorii din New York respectă măsurile”
Articol de , 28 aprilie 2020, 11:45 / actualizat: 2 mai 2020, 7:30
București FM a demarat campania exclusivă „Ce mai faceți? Suntem bine!” prin care aduce vești ascultătorilor despre eforturile și măsurile care se iau în lume pentru reducerea efectelor și stoparea epidemiei cu #Coronavirus, dar și despre starea de spirit și viața de zi cu zi a populației.
În matinalul #BeFM De #Dimineață, Marius Stoica și Alex Minculescu merg din țară-n țară și întreaba: „Ce mai faceți? Sunteți bine?”
Adrian Barbu, român stabilit în SUA, a adus vești din această țară pe 98.3 FM și live prin Skype, pe Facebook-ul București FM.
„Nu trebuie să avem o declarație. E adevărat că trebuie să porți măști, distanța e de 1 metru jumătate sau 2 metri. Dar trebuie să o facem! New York e un stat model în sensul că cetățenii au înțeles că trebuie să treacă prin asta, nu peste! Compar cu alte state, care deja vor să treacă peste orice recomandare. În SUA am depășit 1 milion de cazuri. De aceea ziceam că New York este stat exemplu de model civic, nu ca în Georgia, Texas sau Massachusetts unde oamenii ies la grătare și la picnic. Guvernatorul Como este în fiecare zi la televizor, dă explicații și nu le face pe un ton alarmist.”
Despre reacțiile americanilor, Adrian Barbu povestește: „Locuitorii din New York respectă măsurile și încearcă să le respecte. Este adevărat ca mai sunt și excpeții. De exemplu, am văzut în presa declarații ale unor oameni care se plângeau și pe alții care au blocat intrările unor spitale, spunând medicilor și asistentelor că sunt actori și că totul este un fake. Dar, știți cum e…”
Românul stabilit în America punctează: „Mi se pare că sunt într-un film SF. Oameni cu măști, să vezi la televizor că în triaj oameni statau pe jos și așteaptă… Însă, am vorbit cu prieteni din alte state și mi-au zis că situația nu e așa cum se arată la TV. Am vrut să fac și eu o astfel de investigație, să văd spitale. Dar, mi-am zis că trebuie să fiu de realist, să mă gândesc că am niște condiții medicale și mă expun unui risc major. În New York, Guvernatorul Como a comunicat oamenilor să nu blocheze spitalele. Dacă ți-e rău, nu te duci instant la urgență. Poți să vorbești cu medicul tău de familie. Ei sunt online tot timpul și sunt atenți. După o perioadă, dacă te simți mai rău decât normal, atunci vine cineva acasă și te transport la spital.”