Opoziția din CGMB nu va vota rectificarea bugetară, alocarea de bani către companiile municipale și PUZ-urile!

arhivă

În cursul unei conferințe de presă comune cu deputatul de București Nicușor Dan, liderii grupurilor USR și PNL din Consiliul General al Municipiului București (CGMB), Alexandru Gâdiuță și, respectiv, Stelian Bujduveanu, au anunțat că, la ședința on-line de mâine, consilierii municipali ai celor două partide nu vor vota proiectele de hotărâre privind rectificarea bugetară, alocarea de bani către companiile municipale și documentațiile de urbanism de tip PUZ.
În schimb vor susține proiectele de hotărâre privind măsuri anti-covid.

Opoziția din CGMB consideră că bugetul Primăriei Capitalei ar fi fost, încă de la adoptarea sa, fantezist, previzionand venituri foarte mari, care nu s-ar realiza.
Primăria Capitalei s-ar găsi în faliment, având o datorie de peste 3 miliarde lei, din care 300 de milioane numai către ELCEN.
În ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră, acestea ar fi atins, în trei ani, numai 260 de milioane de lei, ceea ce ar reprezenta doar jumătate din valoarea investiției din Prelungirea Ghencea.
În schimb, Municipalitatea ar aloca de patru ori mai mulți bani pentru companiile municipale, care ar reprezenta o gaură neagră, și zeci de milioane de lei pentru publicitate, consideră reprezentanții opoziției din CGMB.

Ei spun că, prin rectificarea bugetară propusă de către Executivul Primăriei Capitalei, s-ar tăia bani de la investiții precum penetrația Splaiul Independentei – Ciurel A1, 96 de milioane lei, Policlinica Titan sau Prelungirea Ghencea, 25 milioane lei, pentru a se aloca bani către companiile municipale și pentru publicitate.

Gâdiuță și Bujduveanu au anunțat că vor vota și împotriva celor 38 de Puz-uri aflate pe ordinea de zi a ședinței CGMB de mâine. Ei consideră că adoptarea acestor documentații de urbanism derogatorii nu ar reprezenta o urgență. În plus, prin PUZ-uri, oricine cere ar primi 20% teren construibil în plus, gratuit. Un exemplu ar fi proiectul imobiliar de pe malul Lacului Tei, a afirmat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.