Orban: Importăm materiale pentru măști

Foto: GRIGORE POPESCU/AGERPRES

Premierul Ludovic Orban a efectuat, în acestă dimineață, o vizită la Uzina de Produse Speciale Dragomireşti, în cadrul căreia au fost recent instalate echipamente de producţie a măştilor medicale.

Premierul a declarat că Uzina de produse speciale de la Dragomireşti va produce măşti de tip FFP 3 şi măşti chirurgicale, capacitatea de producţie fiind de 70.000-75.000 de măşti FFP 3 pe zi şi între 300.000 – 350.000 de măşti chirurgicale pe zi.

  • Uzina de produse speciale Dragomireşti este prima capacitate economică care a achiziţionat utilajele şi care a pus în funcţiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măşti, acest tip de mască, numită N 95 după standardul asiatic, dar are echivalent de FFP3.
  • Materialul utilizat pentru această mască a fost testat într-un laborator din Belgia şi are grad de protecţie de 99,8%.
  • De asemenea, tot la această unitate economică intră în fabricaţie măştile chirurgicale (…) măştile de largă utilizare care vor fi folosite după data de 15 mai;
  • Materialul care este utilizat, conform certificării, dă un procent foarte mare de protecţie, de aproape 80%.
  • Până în prezent, au fost avizate în cadrul entităţilor din subordinea Ministerului Apărării 9 companii pentru producţia de măşti chirurgicale;
  • Nu producem material în România încă, importăm acest material, iar obiectivul nostru este să introducem în fabricaţie în România acest material, astfel încât să putem să aprovizionăm companiile care vor produce aceste măşti cu material produs în România;
  • Au fost autorizate 19 companii pentru producţia de combinezoane – si în privinţa producţiei de combinezoane avem ca obiectiv să găsim soluţiile tehnice pentru a produce în România materialul necesar şi pentru combinezoane
  • Vor exista măsti, gratuit, în toate unitătile scolare în care elevii din anii terminali vor merge pentru finalul anului.

Alături de premier, la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti au fost prezenţi ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.