COVID-19 afecteză financiar lumea tenisului

Pandemia de coronavirus îi afectează atât pe jucătorii de tenis, cât şi pe antrenori. Lumea tenisului suportă cu greu perioada de carantină, blocarea turneelor generând o situaţie financiară de criză, pentru majoritatea celor care participă în circuitele profesioniste ATP şi WTA.

Darren Cahill antrenorul Simonei Halep, a declarat celor de la Tennis Majors, că aproape toţi antrenorii de tenis trec în această perioadă prin momente dificile din punct de vedere financiar. ,,Nu ai nici o garanție ca antrenor de tenis. În acest moment, 99% dintre antrenori nu sunt plătiți “.

El a mai precizat problemele financiare sunt mai mari pentru sportivii care nu au contracte de publicitate, dar că situaţia este diferită pentru jucătorii de top. ,,La antrenori problemele sunt fel ca și la jucători. Doar dacă ești unul de top și ai contracte de publicitate primești bani în acest moment, în rest, nu. Așa că a fi antrenor în WTA și ATP e extrem de dificil în aceste momente, pentru că nu ești deloc protejat”, a mai spus Darren Cahill, pentru Tennis Majors.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.