Poliția Română avertisment pentru ziua de 1 Mai

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei, avertizează că accesul către zonele de picnic din jurul Capitalei va fi restricţionat.
De asemenea, poliţiştii îi avertizează pe români că de 1 Mai, trebuie să facă grătarul acasă, în familie. Oamenii legii mai precizat că „nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială” sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare.

Reprezentanții Poliției, au reamintit că amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei.
Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a susținut azi o declarație de presă, în care a prezentat măsurile dispuse înainte de sărbătoarea de 1 Mai.
Ea a mai precizat că la nivel de ţară, vor fi pregătiți să acționeze zilnic pentru protejarea cetățenilor 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative, precum și de polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenționează să efectueze deplasări din alte motive decât cele prevăzute în Ordonanțele Militare și pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus.
În toată țara, vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi.

Pentru cazurile grave, vor fi pregătite să acționeze peste 150 de grupe de intervenție formate din 4 până la 10 lucrători MAI. În plus, pentru sprijin, în teren se vor afla și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare.
Efectivele de ordine publică vor avea în atenție traseele de deplasare către regiunile turistice, spațiile de agrement și alte zone în care, în perioade de normalitate, se organizează diferite activități în aer liber, picnicuri, petreceri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.