Andreea Zoia, româncă stabilită în Dubai: ”Dubai arată ca într-un film SF în care a dispărut toată lumea”

București FM a demarat campania exclusivă ”Ce mai faceți? Suntem bine!” prin care aduce vești ascultătorilor despre eforturile și măsurile care se iau în lume pentru reducerea efectelor și stoparea epidemiei cu #Coronavirus, dar și despre starea de spirit și viața de zi cu zi a populației. În matinalul
#BeFM #DeDimineata, Marius Stoica și Alex Minculescu merg din țară-n țară și întreaba: “Ce mai faceți? Sunteți bine?”

Andreea Zoia, româncă stabilită în Dubai, a adus vești din această țară pe 98.3 și live prin Skype, pe Facebook-ul București fm.

“În iulie se estimează că se va da drumul la zboruri. Cinci săptămâni am fost complet închiși. Nu aveam voie să ieșim decât pentru urgențe: spital sau farmacie”, spune Andreea Zoia.

”Dubai arată ca într-un film SF în care a dispărut toată lumea. Am fost la stomatolog acum șase zile, mă durea o măsea. Am cerut permisiune de la guvern pe aplicație. Guvernul a lansat o aplicație în care spui ID-ul și urgența. Ei evaluează și spun decizia. Jumătate de milion de cereri s-au înregistrat pe această aplicație în trei săptămâni. Timp de cinci săptămâni nu a ieșit nimeni. Au fost amenzi foarte mari dacă îndrăzneai să ieși din casă fără a avea o urgență mare. Poliția era peste tot. Dubai are o putere economică foarte mare și au pus toată patrula de poliție pe străzi. Vegheau. Populația se testează. Avem 20.000 de cazuri la un număr de 9 milioane de locuitori. Spitalele au capacitate de 10.000 de oameni. Acum se construiesc 2 spitale în corturi, cu capacitate de 5.000 de persoane. În Dubai sunt cam 150 de decese. Numerele sunt pentru Emiratele Arabe Unite”, a povestit Andreea.

Dacă vrei să afli cum se simt expații din Dubai, dacă mai sunt închise mall-urile, ce se întâmplă la fiecare 2 săptămâni începând din 24 aprilie, câte tone de echipamente de protecție a donat Emirul către Anglia, vezi VIDEO!

Andreea Zoia a povestit și despre două aspecte mai puțin cunoscute: ”Sunt două lucruri noi. În Abu Dhabi, oricine vrea poate să treacă printr-o zonă specială în care treci și faci test. Este doar la ei. Foarte curând vor fi lansate de guvern niste poduri asemănătoare cu acele uși din aeroport cu X-Ray, unde treci și esti dezinfectat. Emiratele sunt pe poziții”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.