Medicii de familie cer păstrarea consultaţiilor la distanţă şi după data de 15 mai

Federatia Patronatelor Medicilor de Familie cere ministerului Sanatatii si Casei Nationala de Asigurări de Sănătate să se păstreze posibilitatea de consultatii la distantă si după data de 15 mai.
De asemenea, reprezentantii Federatiei cer suplimentarea bugetului alocat asistenței medicale primare din fondul național unic de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2020.
Presedintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, doctor Raluca Zoițanu, a precizat că au cerut autoritătilor ca certificatele medicale eliberate persoanelor care au fost in carantină sau izolare la domiciliu să fie eliberate de Casa de Asigurări de Sănătate.
„Am propus Ministerului Sănătăţii să ne pregătim pentru perioada de după 15 mai, în principal să păstrăm aceste consultaţii la distanţă, care au fost aprobată în 31 martie de guvern şi care s-au dovedit a fi un real sprijin şi pentru pacienţi, şi pentru medici”.

Medicul a mai adăugat că este necesară o analiză amănuntită in cazul persoanelor suspecte de infectie cu noul coronavirus sau sunt asimptomatice in privinta monitorizării acestora la domiciliu, cine ar trebui să-i monitorizeze si dacă acestia pot rămâne in sigurantă acasă atât pentru ei cât si pentru familiile lor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.