Cinema, Muzică, Operă, Balet, şi alte evenimente online de astăzi, 7 mai

CINEMA

* Astra Film Festival Online îşi extinde programul de experienţe cinematografice complexe şi veritabile cu noi difuzări de filme premiate şi cu un program special pentru cei mici (documentare pentru categoria de vârstă 6+), pe site-ul său şi pe pagina sa de Facebook. Astfel, deseară, de la ora 18:00 este postat filmul „Coreea de Nord, nimic de invidiat”, realizat de Adelin Petrişor în 2012.

* Festivalul One World Romania reia Cineclubul OWR, într-o formulă compusă din conversaţii live cu cineaşti şi streaming-ul unor filme importante din cariera lor, prima sa ediţie online concentrându-se asupra operei timpurii a cineastei franceze Dominique Cabrera. Pentru a participa la discuţia online cu această cineastă, ce va avea loc mâine 8 mai, de la ora 19:00, live pe pagina de Facebook One World Romania, trebuie să vă înscrieţi trimiţând un mail la adresa festival@oneworld.ro până astă-seară. Pe platforma Eventbook puteţi viziona, până vineri 15 mai, trei filme realizate de regizoarea franceză: „Chronique d’une banlieue ordinaire / Cronica unei suburbii oarecare” (1992), „Une poste à la Courneuve / O poştă în La Courneuve” (1994) şi „Demain et encore demain, journal 1995 / Mâine şi tot mâine – Jurnal din 1995”.

 

MUZICĂ

* Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti continuă stagiunea sa online difuzând, pe pagina sa de Facebook, de la ora 18:00, Suita Simfonică „Planetele” de Gustav Holst, din concertul ce a încheiat stagiunea 2017-2018, orchestra simfonică a instituţiei fiind dirijată de maestrul Alexander Walker (medalia Elgar în 2017). Cu participarea corului de cameră „ASCENDIS”, dirijat de Eduard Dinu.

* De la ora 19:00, în cadrul stagiunii online a Filarmonicii „George Enescu” este transmisă pe site-ul, pagina de (Facebook) şi pe canalul (YouTube) ale instituţiei, înregistrarea concertului vocal-simfonic susţinut în 14 noiembrie 2019 la Ateneul Român de Orchestra simfonică şi Corul filarmonicii bucureştene, dirijate de Gerd Schaller, având în program două lucrări compuse de Anton Bruckner: Simfonia nr. 9 şi „Te Deum”. Solişti: Gabriela Iştoc – soprană, Gabriela Popescu – mezzosoprană, Adrian Dumitru – tenor şi Marius Boloş – bas. Accesul pe aceste canale online va fi gratuit timp de 48 de ore. Înregistrarea este transmisă şi pe pagina de Facebook a Forumului Cultural Austriac, partener al evenimentului.

* Filarmonica de Stat Sibiu transmite, tot de la ora 19:00, pe Website-ul instituţiei şi pe pagina sa de Facebook, o nouă „întâlnire” cu dirijoarea Nil Venditti (Italia), dirijând poemul simfonic „Stepele din Asia Centrală” de Alexandr Borodin, Simfonia nr.1 în re de Serghei Rahmaninov şi Concertul pentru violoncel şi orchestra în mi de Richard Addinsell – solist Octavian Lup.

* Violonista Mihaela Mitrofan susţine un Concert de Acasă, de la ora 20:00, pe https://www.cluborfeu.live. În program: Andante din Sonata pentru vioară solo nr. 2 în la şi  Allegro assai din Sonata pentru vioară solo nr. 3 în Do de J. S. Bach, Preludiu şi Allegro în stilul lui Pugnani de Fritz Kreisler şi Mosè-fantasia de Niccolò Paganini.

* Tot de la ora 20:00, pe platforma Împreună Mai Puternici, Damian Drăghici vă aşteaptă la un concert live susţinut de acasă, care vă va arăta de ce fusion-ul său e recunoscut la nivel mondial.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Scherzo în do pentru vioară şi pian de Johannes Brahms, Meditaţie din opera „Thaïs” de Jules Massenet, Sonata pentru flaut şi pian de Francis Poulenc, Sonata în Sol de Gioachino Rossini, Trio pentru vioară, clarinet şi pian de Paul Schoenfield.

* Doar astăzi mai puteţi urmări pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ înregistrarea concertului, susţinut pe 11 septembrie 2019 la Ateneul Român de Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo, sub bagheta dirijorului Maxim Vengerov. În program: Balada pentru vioară şi orchestră de George Enescu – solist Maxim Vengerov şi trei lucrări de P. I. Ceaikovski: Simfonia a VI-a în si – „Patetica”, Andante Cantabile şi Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră op. 33 – solist Gautier Capuçon.

* Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” difuzează pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Filarmonicii, precum şi pe cea a Asociaţiei, înregistrarea concertului „Acrobaţii pe corzi şi clape” din 8 decembrie 2013, în care piese instrumentale de mare virtuozitate compuse de Saint-Saëns, Paganini, Darius Milhaud, Mozart, Rimski-Korsakov, Constantin Dimitrescu, Alban, Pablo de Lucia  şi alţii sunt interpretate de: Natalia Colotelo Pancec – vioară, Marius Deneş – pian, Ştefan Cazacu – violoncel, Irina Ionescu – soprană, Emil Vişenescu – clarinet, Danaiel Mureşan – tubă, Trio Zamfirescu – chitare. Acompaniază la pian: Verona Maier. Comentariu: Cristina Sârbu.

 

OPERĂ ŞI BALET

* Opera Naţională Bucureşti transmite, de la ora 18:30 pe site-ul  său şi pe pagina sa de Facebook, înregistrarea reprezentaţiei din 23 decembrie 2018 cu baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus, regia și adaptarea coregrafică Jaroslav Slavický. Cu: Mihaela Soare, Bogdan Cănilă, Antonel Oprescu, Mircea Ioniţă, Lorena Negrea, Sergiu Dan, Alexandre Plesis, Vicenţiu Popescu, Remi Tomioka, Diana Gal, Rin Okuno. Dirijor: Ciprian Teodoraşcu.

* Teatrul Balşoi transmite, de la ora 20:00, pe canalul său de YouTube, înregistrarea reprezentaţiei din 19 decembroe 2019 cu opera „Boris Godunov” de Modest Musorgski, cu: Mikhail Kazakov, Albina Latipova, Ekaterina Vorontsova, Anastasia Bibicheva, Maxim Paster, Andrei Potaturin. Dirijor: Tugan Sokhiev.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, de la ora 21:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 31 martie 2017 cu opera „Werther” de Jules Massenet, bazată pe faimosul roman epistolar al lui Goethe’s „Die Leiden des jungen Werthers / Suferinţele tânărului Werther”. Cu: Ludovic Tézier, Adrian Eröd, Alexandru Moisiuc, Sophie Koch, Maria Nazarova, Peter Jelosits, Marcus Pelz. Dirijor: Frédéric Chaslin.

ALTE EVENIMENTE

* Bucureştiul meu drag, Centrul de Memorie Vizuală a Capitalei, organizează, de la ora 19:00, vernisajul expoziţiei virtuale „Drag de Bucureşti”, oraşul imaginat de 56 fotografi. Link-ul de acces va fi transmis, cu o jumătate de oră înainte. După vernisaj expoziţia va putea fi vizionată până la sfârşitul lunii iunie aici.

* Tot de la ora 19:00, EUNIC Romania organizează prima discuţie, în limba engleză, din cadrul seriei de dezbateri online EUNIC MIXERS, reunite sub titlul „Culture cannot be stopped” ce are loc aici. La discuţie vor participa: Lukáš Jandač, unul din iniţiatorii proiectului Festival of Nothing în Republica Cehă, Daniel Auner, unul dintre cei mai importanţi violonişti austrieci ai generaţiei sale şi creatorul platformei digitale www.konzertsaal.at şi Liviu Romanescu, care lucrează alături de board-ul UNteatru pentru dezvoltarea direcţiilor viitoare. Moderator: Miki Braniște, manager cultural şi curator pentru proiecte interdisciplinare.

* Pe platforma unlimited.tiff.ro, în cadrul seriei Play Unlimited: Teatru nou la tine acasă, de la ora 20:00 este difuzat spectacolul „În viitorul apropiat”, producţie Reactor de creaţie şi experiment, în parteneriat cu Váróterem Projekt, în regia lui Cristian Ban despre imposibilitatea de a prevedea ceea ce va urma tradusă printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase cu tematica. Cu: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.