Dan Tudorache: O sală polivalentă se va construi lângă Baza Pro Rapid!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Încă de la finele anului 2018, primarul Sectorului 1 Dan Tudorache promitea că va renova baza sportivă „Pro Rapid” pentru copiii din carierul Bucureștii Noi.

Baza sportivă a fost trecută, prin hotărâre de guvern, din patrimoniul statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în patrimoniul Municipiului București și dată de către Consiliul General (CGMB) în administrarea Primăriei Sectorului 1.

Acum unii dintre politicienii din Consiliul Local al Sectorului 1, care atacă, în ultimele săptămâni, Planul Urbanistic Zonal Sector 1, spun că din acesta ar rezulta și că baza sportivă „Pro Rapid” ar urma să fie transformată într-un cartier cu clădiri de birouri, blocuri de apartamente și hoteluri.

Primarul Tudorache răspunde că baza sportivă nu își va schimba destinația. Edilul din Banu Manta spune că va investi în Baza Sportivă „Pro Rapid” și a o va pune la dispoziția copiilor din Sectorul 1, care vor putea practica acolo tenisul, rugby-ul, fotbalul și eventual alte discipline sportive.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

„Eu am cerut și Baza Sportivă „Cireșarii” și sper că și aceasta să vină la Primăria Sectorului 1″, spune Daniel Tudorache.

„Baza Pro-Rapid va fi destinată revigorării sportului de masă, sportului pentru copii. Pentru că eu am făcut sport, sunt părinte și știu cât este de important ca un copil să facă sport. Dacă face sport, un copil va sta mai puțin la calculator și, ca părinte, cred că este important să limităm timpul petrecut de copii la calculator. Având o bază sportivă, copiii din Sectorul 1 vor putea să nu bată mingea pe maidan, ci să facă sport în mod organizat, in condiții civilizate și de siguranță”, a declarat Tudorache pentru București FM.

Edilul din Banu Manta spune că, lângă baza „Pro-Rapid”, care are o suprafață de 3,5 hectare, se află un teren în suprafață de circa 5 hectare, care este în proprietatea Ministerului Transporturilor. Pe acest teren ar urma să se construiască, potrivit PUZ Sector 1, o sală polivalentă cu o capacitate de 1000 de locuri, explică Tudorache.

„Există un teren privat, lângă baza sportivă. Dacă voi câștiga încă un mandat, cu siguranță Primăria Sectorului 1 va construi sala polivalentă în parteneriat cu proprietarul terenului”, promite Dan Tudorache pentru București FM.

Cu privire la politicienii care îl acuză că ar vrea să construiască clădiri de birouri, blocuri de locuințe și hoteluri pe terenul bazei sportive, Tudorache spune că: „Ori sunt prost informați, ori sunt rău intenționați, ori sunt proști”.

Această prezentare necesită JavaScript.

1 COMENTARIU

  1. Si de ce Prorapid de ani buni tot este o ruina, loc de sport pt copii indeosebi fotbal este doar baza sportiva Stadion Biruinta str. izbiceni care este neincapatoare,numai promisiuni , Baza sportiva Laromet de ce nu o luati a ingradit o trustul AFI a interzis accesul pt copii cluburi , promisiuni fapte zero , Baza sportiva fosta Spicul (actual Baza Metrorex – in spatele terminalului M4 ) loc de pascut oile vacile a devenit nu mai sport nu se face pe EL – o pista de alergare pt locuitorioi sectorului 1,un teren de fotbal nu faceti nou , o baza sportiva nu faceti noua pt sectorul 1- daca nu ati facut in 4 ani nu cred ca faceti in urmatorii – credibilitate ZERO nema voturi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.