Tomograf care confirmă coronavirusul la „Matei Balș”!

Astăzi, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și directorul Institutului de Boli Infecțioase și Tropicale „„Matei Balș”, profesorul Adrian Streinu-Cercel, au inaugurat un computer tomograf mobil dotat cu un soft care confirmă infectarea cu COVID-19.

Computerul tomograf mobil este instalat într-un container special, în curtea Institutului „Matei Balș”. El va fi complet funcțional de luni.

CT-ul, împreună cu softul special pentru coronavirus, a costat aproape 1 milion de euro. Investiția a fost finanțată de la bugetul local al Sectorului 1 și este dat în comodat Institutului „Matei Balș”.

„Pacienții care vin cu COVID-19 vor fi investigați cu CT-ul care diagnostichează, confirmă coronavirusul. Computerul nu va da doar certitudinea infectării, ci va spune și ce prognostic imediat are, în ce stadiu se află boala, cât de afectat este țesutul pulmonar de leziuni. Astfel, medicii pot afla ce tratament trebuie să prescrie, pentru ca leziunile să nu se agraveze”, a explicat profesorul Streinu-Cercel.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.