Un somn de calitate ajută la eliminarea stresului!

Un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, OMS, Vladimir Pozniak, a vorbit despre beneficiile somnului de calitate în gestionarea stresului şi despre modul în care influenţează stresul calitatea somnului.

Stresul, odată instalat, influenţează somnul şi viaţa noastră, în general, fiind la rândul său provocat, învârtindu-ne într-un cerc vicios, de lipsa de odihnă.

Somnul de calitate ajută într-o mare măsură la combaterea stresului, acest fapt este relevant şi în timpul unei pandemii de coronavirus, a declarat expertul OMS, Vladimir Pozniak.

Potrivit acestuia, un studiu realizat recent în China a demonstrat că aproximativ o treime dintre angajaţii din domeniul sănătăţii au suferit tulburări de somn, în timp ce se aflau în prima linie în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, expertul a menţionat faptul că tulburările de somn sunt foarte frecvente în cazul oricărei alte tulburări mentale sau în cazul stărilor de stres temporar. Evident că somnul de calitate determină în mare măsură rezistenţa noastră la stres pe termen lung, susţine acesta.

„Prin urmare, ar trebui să se acorde a atenţie sporită somnului de calitate”, a declarat expertul OMS.

Pentru a normaliza somnul, trebuie evitate activităţile extrem de stimulative, cum ar fi vizionarea unor filme de acţiune sau consumul de alcool, înainte de culcare.

„Aş dori să remarc mai ales faptul să se recurgă la utilizarea calmantelor sau a somniferelor numai în cazul în care acestea sunt prescrise de către un medic”, a adăugat Pozniak, subliniind că există unele preparate din plante, inclusiv remedii cum ar fi un pahar cu lapte cald îndulcit cu miere şi ceaiurile de plante.

Expertul ne recomandă să dormim într-o cameră răcoroasă, bine aerisită şi cu storurile trase pentru a face întuneric şi pentru a crea confort.

Somnul suficient şi odihnitor protejează sănătatea mintală şi sănătatea fizică, creşte calitatea vieţii şi întăreşte imunitatea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.