Noua Unitate de Primiri Urgențe și Secția de Mari Arși de la „Bagdasar-Arseni” vor fi gata la 1 iulie!

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, astăzi, că noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) și Secția de Mari Arși a Spitalului „Bagdasar-Arseni” vor fi date în folosință în jurul datei de 1 iulie 2020.

Noua UPU va asigura creșterea capacității de tratare a urgențelor cu 50%, adică de la 200 la 300 de cazuri pe zi.

Noua UPU va avea o suprafață construită de 1800 de metri pătrați, din care 1300 vor fi dedicați exclusiv actului medical.

„Investiția, în valoare de 3,5 milioane de euro, este suportată de la bugetul local al Sectorului 4”, a explicat Băluță.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat că este foarte important ca unitățile de primiri urgențe să fie reconfigurare, astfel încât să poată aplica regulile de triaj epidemiologic și de distanțare socială impuse de epidemia de coronavirus.

„Pe durata stării de urgență, numărul pacienților de la UPU a scăzut la circa 50%. Dar, odată cu revenirea graduală la activitatea normală este de așteptat ca numărul urgențelor să crească, din nou. De aceea, provocarea va fi pregătirea UPU pentru a primi mai mulți pacienți, în condițiile prevenirii răspândirii COVID-19. Adică va trebui să existe circuite clare în interiorul UPU, ceea ce înseamnă că unele dintre acestea au nevoie de modificări structurale”, a explicat Arafat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.