VIDEO: Alexandru Vocheci, român stabilit în Danemarca – „Economia a fost temporar blocată”

București FM a demarat campania exclusivă „Ce mai faceți? Suntem bine!” prin care aduce vești ascultătorilor despre eforturile și măsurile care se iau în lume pentru reducerea efectelor și stoparea epidemiei cu #Coronavirus, dar și despre starea de spirit și viața de zi cu zi a populației.

În matinalul #BeFM #DeDimineață, Marius Stoica și Alex Minculescu merg din țară-n țară și întreaba: „Ce mai faceți? Sunteți bine?”

Alexandru Vocheci, român stabilit în Danemarca, a adus vești din această țară pe 98.3 FM și live prin Skype, pe Facebook-ul București FM.

„În Danemarca, momentan e OK. O ducem bine. Pe aici nu s-au impus restricții decât referitor la câte persoane puteam fi ca și grupuri. A funcționat foarte bine la început. De luni se vor deschide toate iar populația percepe asta ca și când totul s-a rezolvat. Se redeschid școlile, cafenelele, restaurantele, mall-urile. Aici, odată pe săptămână, Prim-Ministra ține un discurs și ne spune ce se va întâmpla. Totul este în funcție de câte cazuri sunt. Problema principală a danezilor a fost lipsa barurilor. Pe la mijlocul izolării deja începuseră să apară în ziare știri că danezii conusumă mult mai mult aclcool de la supermarket”, a povestit Alexandru Vocheci.

Dacă vrei să afli care au fost restricțiile în Danemarca, în ce condiții au lăsat școlile primare deschise, care este situația cu turismul, vezi VIDEO.

„O parte dintre danezi a înțeles să respecte regulile, în timp ce alții au ignorat totul. Economia a fost temporar blocată. Multe magazine de la stradă au rămas deschise, dar mall-urile și saloanele de înfrumusețare au fost închise. Guvernul a acoperit o parte din salariile celor fără muncă. Noi avem 514 morți în acest moment, dar trebuie să luăm în calcul faptul că în Danemarca sunt aproximativ 6 milioane de locuitori”, explică Alex.

Alexandru Vocheci a spus ca desi danezii au voie să iasă afară, nu prea aveau ce să facă, mare parte apucându-se de jogging.

„Se poartă mască. Mult mai multe persoane ar purta, dar nu se prea găsește. Sunt reguli care spun că în magazine nu au voie să nu accepte cash-ul unui client. Toate magazinele au pus tot felul de afișe spunând că se recomandă plata cu cardul. Panică a fost, dar a fost OK și încă este. Sper că va rămâne așa!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.