Ministerul Sanatatii prin INSP gestioneaza decesele provocate de coronavirus, nu STS!

arhiva

Ministerul Sanatatii prin INSP gestioneaza decesele provocate de coronavirus, nu STS!

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, pentru corecta informare a populației, Biroul de Presă al STS face următoarele precizări:

“Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) asigură dezvoltarea și administrarea sistemulului și a aplicațiilor informatice necesare gestionării pacienților infectați cu Covid-19 conform cerințelor operaționale furnizate de Ministerul Sănătății (MS).

STS administrează din punct de vedere tehnic acest sistem, iar Ministerul Sanatatii este administratorul operațional al aplicațiilor.

Managementul înregistrării pacienților în sistem aparține exclusiv Ministerului Sanatatii.

STS confirmă că, de la punerea în funcțiune a sistemului și aplicațiilor informatice, nu au existat disfuncționalități în funcționarea bazelor de  date.

De asemenea, sunt asigurate toate măsurile de securitate pentru sistemele și aplicațiile informatice”.

Aceste precizari vin in urma declaratiilor facute de Adriana Pistol, de la Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT): “Din punct de vedere epidemiologic, autoritățile știu exact care este numărul de decese în România în urma infectărilor cu coronavirus, chiar dacă, în aplicația unde sunt introduse datele, se mai produc și erori”.

Pistol a făcut aceste comentarii după ce INSP a rectificat inca o data informații privind unele decese provocate de coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.