Muzică, Operă şi Balet, şi alte evenimente online de astăzi, 11 mai

MUZICĂ

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Trio elegiac nr. 1 în sol de Serghei Rahmaninov; extrase din Serenada pentru corn şi fagot de Arie van Hoek; Sonata pentru vioară în La, op. 30, nr. 1 de Ludwig van Beethoven şi Terzetto în Do de Antonín Dvořák.

* Şi astăzi, pe site-ul, pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale Filarmonicii „George Enescu”, este transmisă înregistrarea concertului vocal-simfonic susţinut în 14 noiembrie 2019 la Ateneul Român de Orchestra simfonică şi Corul filarmonicii bucureştene, dirijate de Gerd Schaller, având în program două lucrări compuse de Anton Bruckner: Simfonia nr. 9 şi „Te Deum”. Solişti: Gabriela Iştoc – soprană, Gabriela Popescu – mezzosoprană, Adrian Dumitru – tenor şi Marius Boloş – bas.

* Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” difuzează pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Filarmonicii, precum şi pe cea a Asociaţiei, înregistrarea concertului „Acrobaţii pe corzi şi clape” din 8 decembrie 2013, în care piese instrumentale de mare virtuozitate compuse de Saint-Saëns, Paganini, Darius Milhaud, Mozart, Rimski-Korsakov, Constantin Dimitrescu, Alban, Pablo de Lucia  şi alţii sunt interpretate de: Natalia Colotelo Pancec – vioară, Marius Deneş – pian, Ştefan Cazacu – violoncel, Irina Ionescu – soprană, Emil Vişenescu – clarinet, Danaiel Mureşan – tubă, Trio Zamfirescu – chitare. Acompaniază la pian: Verona Maier. Comentariu: Cristina Sârbu.

* Pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ este postată înregistrarea concertului susţinut la Ateneul Român de Orchestra Naţională din Lille, sub bagheta dirijorului Vlad Vizireanu, având în program: Simfonia de cameră pentru 12 instrumente soliste de Goerge Enescu, Concertul pentru vioară şi orchestră în Re de Johannes Brahms – solist Sergey Khachatryan şi Simfonia „Harold în Italia” de Hector Berlioz.

 

OPERĂ ŞI BALET

* Teatrul Balşoi transmite, de la ora 18:00, pe canalul său de YouTube, înregistrarea reprezentaţiei din 18 februarie 2020 cu opera „Sadko” de Nikolai Rimsky-Korsakov, cu: Nazhmiddin Mavlyanov, Aida Garifullina, Ekaterina Semenchuk, Yuriy Mynenko, Stanislav Trofimov. Dirijor: Timur Zangiev.

* Opera Naţională Bucureşti transmite, de la ora 18:30, pe site-ul său şi pe pagina de Facebook a instituţiei, înregistrarea reprezentaţiei din 13 februarie 2020 cu opera „Turandot” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, cu: Maria Guleghina, Valentin Racoveanu, Dragoljub Bajic, Daniel Magdal, Irina Iordăchescu, Dan Indricău, Liviu Indricău, Andrei Lazăr, Ion Dimieru, Narcis Brebeanu. Dirijor: Tiberiu Soare. Cu participarea Orchestrei, Corului, Ansamblului de Balet şi Corului de Copii ale Operei Naţionale Bucureşti.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, de la ora 21:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 16 martie 2016 cu baletul „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski în coregrafia lui Rudolf Noureev, având ca dirijor pe Alexander Ingram, iar ca solişti pe: Vladimir Shishov, Olga Esina, Eno Peci, Dagmar Kronberger, Alice Firenze, Kiyoka Hashimoto.

* De astăzi, de la ora 21:30, până pe 17 mai, Opera Naţională din Paris difuzează pe site-ul ei, opera „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti pusă în scenă de Damiano Michieletto, cu: Michele Pertusi, Florian Sempey, Lawrence Brownlee, Nadine Sierra, Frédéric Guieu.

 

ALTE EVENIMENTE

* Institutul Balassi din Bucureşti vă propune, de la ora 18:00, pe site-ul său un artist talk cu artistul Damokos Csaba, o prezenţă activă de peste 20 de ani pe scena designului din Transilvania într-o gamă largă: de la grafică aplicată şi design de interior până la stage design şi decoruri de teatru şi film.

* Tot de la ora 18:00, în cadrul campaniei Tănase, un Teatru al tuturor, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” prezintă pe site-ul său o întâlnire cu actriţa Ana Maria Donosa.

* Actriţa Emoke Boldizar citeşte, de la ora 21:00, adaptarea Veronicăi D. Niculescu după „Muzicanţii din Bremen” de Fraţii Grimm, în Fotoliul cu poveşti şi poezie pe site-ul, pe pagina de Facebook şi contul de Youtube ale Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

* Teatrul „Stela Popescu”  continuă programele online postând pe site-ul său, de la ora 20:00, „Pământul americanului” de Adrian Pintea, text lecturat în carantină de Manuela Hărăbor.

* Teatrul de Comedie continuă programul on line, pe site-ul  său, unde, de la ora 20:00 puteţi urmări „#remember Ziua Teatrului de Comedie la 50 de ani”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.