Premierul Orban anunță noi decizii în criza COVID-19

Arhivă

Guvernul propune lege si nu ordonanta pentru starea de alertă.

Din 15 mai, România urmează să se treacă de la starea de urgenţă la starea de alertă.

Premierul a precizat că a fost aleasă varianta proiectului de lege pentru a se asigura că Guvernul va avea la dispoziție instrumentele necesare.

Proiectul de lege care urmează să fie aprobat în şedinţa de luni a Guvernului cuprinde o serie de măsuri care pot fi luate pe durata stării de alertă privind desfăşurarea unor activităţi economico-sociale din cadrul instituţiilor publice, astfel încât sănătatea şi viaţa să fie protejate într-un mod ‘coordonat’ şi ‘coerent’, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la începutul reuniunii Executivului.

„Proiectul de lege cuprinde o serie de măsuri care pot fi luate pe durata stării de alertă, măsuri care să organizeze desfăşurarea unor activităţi economico-sociale din cadrul instituţiilor publice, astfel încât sănătatea şi viaţa cetăţenilor să fie protejate într-un mod coordonat şi coerent, lăsând, totodată, libertatea de a se desfăşura aceste activităţi în contextul dat”, a explicat Predoiu.

Premierul Ludovic Orban a punctat că proiectul de lege vine ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale privind amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.