Vom avea cinci schimbări pe meci

Federația Română de Fotbal a anunțat că Boardul Asociației Internaționale de Fotbal (IFAB), a aprobat noile modificări din Legile Jocului. Astfel, toate echipele de fotbal vor putea face cinci schimbări pe parcursul meciurilor. Noua regulă va intra în vigoare odată cu reînceperea competițiilor sportive și va fi valabilă până la finalul acestui an.

Trebuie menţionat faptul că cele cinci schimbări, vor putea fi efectuate în maxim trei momente de întrerupere a partidei.
„ Această regulă va putea fi aplicată în competițiile aflate în desfășurare sau care urmează să debuteze și să se finalizeze până la 31 decembrie 2020
Acest amendament temporar intră în vigoare imediat. Acesta a fost conceput ținând cont de impactul pe care îl pot avea asupra jucătorilor comprimarea calendarului competițional și posibilitatea disputării jocurilor, până la finalul anului, în cele mai diverse condiții meteo”, se arată în comunicatul transmis de FRF.

Federația Română de Fotbal menționează de asemenea faptul că Boardul Asociației Internaționale de Fotbal și FIFA, vor analiza posibilitatea ca regula celor cinci schimbări să fie prezentă și anul viitor. Noua regulă a fost deja testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.