Cinci lucruri pe care le distrugem prin dezinfectare

Dezinfectanţii pe care îi folosim, în special în această perioadă, sunt adesea prea agresivi şi nocivi, putând deteriora suprafeţele pe care îi aplicăm. Iată cinci exemple în acest sens:

1.Portofelele din piele

Portofelul se numără printre articolele cu cei mai mulţi germeni. Pielea este un material delicat care trebuie curăţat cu atenţie. Cea mai indicată este curăţarea cu o soluţie de 70% alcool şi apă distilată, după care se şterge cu un tampon din bumbac, astfel încât să nu rămână lichid pe suprafaţă, ceea ce ar putea provoca pete sau decolorarea materialului.

2.Bijuterii

Curăţarea bijuteriilor cu spirt sau înălbitor poate deteriora suprafaţa acestora şi poate mătui luciul podoabelor.

3.Suprafeţe din lemn

Este important să nu folosim şerveţele dezinfectante pe lemn, mai ales dacă nu este lăcuit sau tratat, deoarece este un material foarte delicat.

4.Suprafeţe de granit

Dezinfectanţii, cum ar fi înălbitorul sau produsele care conţin clor, oxidează suprafaţa blaturilor de granit şi le deteriorează. În schimb, se poate utiliza săpun, apă caldă sau alcool izopropilic.

5.Telefoane mobile

Telefonul mobil este un purtător cunoscut de mii de microbi, bacterii şi viruşi. La fel ca în cazul portofelelor din piele, cel mai bine este să curăţaţi telefoanele mobile cu o soluţie de 70% alcool şi apă distilată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.