Levente Csorba, român stabilit în Ungaria: ”Este obligatoriu ca în toată Ungaria să se poarte masca”

București FM a demarat campania exclusivă ”Ce mai faceți? Suntem bine!” prin care aduce vești ascultătorilor despre eforturile și măsurile care se iau în lume pentru reducerea efectelor și stoparea epidemiei cu #Coronavirus, dar și despre starea de spirit și viața de zi cu zi a populației. În matinalul #BeFM #DeDimineata, Marius Stoica și Alex Minculescu merg din țară-n țară și întreaba: “Ce mai faceți? Sunteți bine?”

Levente Csorba, român stabilit în Ungaria, a adus vești din această țară pe 98.3 și live prin Skype, pe Facebook-ul București fm.

”În mod normal Budapesta este un oraș animat, dar acum nu avem turiști iar oamenii stau acasă, pentru că au înțeles mesajul de la Guvern. Sunt foarte disciplinați. Dar, mulți așteaptă acel moment în care se pot elibera din propria casă. Dacă ne uităm la cifre, iată care sunt cele actuale: 3.313 bolnavi infectați, 425 de morți și 1.007 recuperați. 45 se află pe aparate, 746 fiind astăzi în spitale. Problemele au fost greșit înțelese: spitalele sunt accesibile, iar cei externați au fost doar pacienții care au voie, nu alții”, spune Levente Csorba.

Levente explică faptul că în Ungaria s-au luat măsuri intense și din timp. Mai mult, ”toată lumea a înțeles cât de gravă e problema și oamenii au stat acasă, dar nu am avut interdicție de ieșire. S-au luat măsuri ca între orele 09.00 – 12.00 cei peste 60 de ani să meargă la cumpărături. De la 12.00 până la 15.00, la magazinele alimentare merg cei sub 60 de ani, prin asta urmărindu-se ca cei care sunt mai în pericol să fie protejați.”

Dacă vrei să afli ce spune despre economia Ungariei, despre turism, cum s-a implementat munca de acasa, vezi VIDEO

”Este obligatoriu ca în toată Ungaria să se poarte masca. Se propune 1,5 metri distanță față de persoanele din jurul tău. Este un fel de protecție personală. În Budapesta turismul este zero. Restaurantele nu pot fi deschise, pot face doar livrare la domiciliu. De mâine se va ușura puțin situația, se vor da niște reguli noi. Pe autostrăzi sunt semne luminoase unde se spune că sunt anumite bezinării deschise pentru tranzit, deci probabil că tranzitul este permis în Ungaria.”

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.