Persoanele vârstnice pot beneficia de un sistem de monitorizare la distanță!

Persoanele de peste 65 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, care prezintă patologii cronice, se află în risc de izolare şi nu au acces facil la serviciile publice de sănătate se pot înscrie în programul „Din toată inima pentru toată familia – Butonul roşu”, derulat de Primăria Capitalei.

”Prin intermediul acestui proiect, vor fi achiziționate 600 de kituri de monitorizare, formate din: telefon mobil adaptat utilizării de către persoanele vârstnice (taste mari și afișaj ”cu scris mare”) și o brățară conectată cu telefonul, dotată cu un buton de urgență (roșu), rezistentă la apă și cu autonomie foarte mare, care permite apelarea de urgență, atunci când persoana este în incapacitatea de a ajunge la telefon”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Capitalei.

Astfel, 600 de seniori cu probleme de sănătate, afecțiuni medicale cu un grad ridicat de risc, cu posibilitate redusă de mișcare sau imobilizați, care locuiesc singuri, unii dintre ei fără a avea familie sau aparținători, vor beneficia GRATUIT de sistemul de monitorizare la distanță, Butonul Roșu, ce presupune acordarea de sprijin permanent, în sistem de teleasistență și teleurgență și furnizarea de servicii integrate de îngrijiri la domiciliu, pentru o parte dintre acestia.

În acest moment, se află în derulare, în stadiu avansat, procedura de achiziție a celor 600 de kituri.

În cazul unor urgențe, beneficiarii programului își pot salva viața printr-o apăsare de buton. Aceștia pot contacta în permanență personalul alocat proiectului, care are acces la istoricul lor socio-medical pentru a comunica starea și statusul lor, pot obține informații medicale, sociale, sau cu privire la drepturile lor – de care au nevoie și pe care nu știu să le acceseze.

”Una din prioritățile mele, ca primar general, o reprezintă protejarea categoriilor vulnerabile, din care fac parte și seniorii. Acest program modern de asistență socială destinat vârstnicilor singuri, poate salva vieți! Este foarte important ca seniorii noștri să se simtă în siguranță, să știe că printr-o simplă apăsare de buton sau printr-un singur telefon, cineva le poate sări imediat în ajutor! De asemenea, aceștia pot utiliza oricând telefoanele oferite de noi pentru a suna la personalul alocat proiectului și a solicita informații sau consiliere. Practic, prin acest serviciu de teleasistență și teleurgență le spunem vârstnicilor ca sunt respectați, că nu sunt singuri și că oricând cineva le va sări în ajutor dacă va fi nevoie!”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Persoanele vârstnice care au nevoie de serviciile din cadrul proiectului ”Butonul roșu” sunt rugate să se adreseze Fundației Crucea Alb-Galbenă la numerele de telefon 0725.213.661, 021.3151256 sau la adresa de email: cruceaalbgalbena@cag.ro.

Primăria Capitalei precizează că fiecare beneficiar are un dosar electronic individual, care conține informațiile medicale și sociale, protocoale si proceduri personalizate, iar acest dosar este actualizat în timp real cu sprijinul și acordul beneficiarului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.