”2020 VID ȘI CO-VID”, primul spectacol online românesc pe tema pandemiei, premieră, joi, la Naționalul din Iași

Sursa foto: T.N. Iasi

Joi, pe 14 mai, de la ora 18:00, va fi difuzată prima parte a premierei ”2020 VID ȘI CO-VID” singurul spectacol online din România pe tema actuală a pandemiei și izolării, o producție realizată 100% de echipa Teatrului Național ”Vasile Alecsandri” Iași.

Regia și scenariul sunt semnate de Irina Popescu Boieru. ”Realizatorii încearcă să creeze un spectacol-document, în care chiar precaritatea mijloacelor tehnice reprezintă marca acestei perioade, amprenta unui moment istoric greu, dar și plin de provocări”, mărturisește regizoarea spectacolului.  Montajul video a fost reaizat de Constantin Dimitriu.

”Textul  2020 Vid și Co-Vid” a fost obținut, în cea mai mare parte, prin prelucrarea articolelor și declarațiilor de presă, știrilor, interviurilor, jurnalelor de izolare și confesiunilor apărute pe internet în această perioadă. Ineditul proiectului constă în modaliatea lui de realizare în condițiile de distanțare socială, fiecare actor trebuind să apeleze la filmarea de tip selfie sau să apeleze, atunci când se poate, la altcineva cu care împarte izolarea, iar toate aceste fragmente separate să constituie un întreg, să alcătuiască o poveste”. Mai spune Irina Popescu Boieru.

Distribuția: Diana Chirilă, Călin Chirilă, Dumitru Georgescu, Livia Iorga, Andrei Sava, Mălina Lazăr, Andreea Boboc, Mihaela Arsenescu Werner, Haruna Condurache, Pușa Darie, Doru Aftanasiu, Ada Lupu, Radu Homiceanu, Oana Sandu, Catinca Tudose, Diana Roman, Petronela Grigorescu, Emil Coșeru, Daniel Buduioc, Constantin Avădanei, Doina Deleanu, Brândușa Aciobăniței, Irina Răduțu Codreanu, Georgeta Burdujan, Radu Ghilaș, Ionuț Cornilă, Horia Veriveș, Adi Carauleanu, Cosmin Maxim.

Proiectul vine în continuarea numeroaselor evenimente organizate în mediul online,  în cadrul Scenei 5,  de Naționalul ieșean, pe întreaga perioadă a suspendării spectacolelor cu public.

Spectacolul cuprinde patru părți care vor fi difuzate lunea și joia, pe canalul de YouTube al Teatrului Național Iași și pe facebook.com/TNIASI/, de la ora 18:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.