Elevii și profesorii vor primi măști de protecție!

Monica Anisie a participat la o dezbatere cu primarii localităților din Asociația Orașelor din România. Dezbaterea a avut la bază lista cu măsurile de prevenire și protecție pe perioada desfășurării activităților de pregătire, pentru organizarea examenelor efective ce vor urma în luna iunie, pentru clasele a VIII-a și a XII-a, dar și reluarea cursurilor din septembrie.

Punctual, Monica Anisie a răspuns mai multor întrebări. Măștile de protecție pentru elevi și pentru personalul didactic vor fi achiziționate de Ministerul Educației și vor fi câte una la venire și una la plecare.

În ceea ce privește dezinfectarea, fiecare unitate de învățământ, în parteneriat cu primăriile, DSP-urile, inspectoratele școlare, va avea sarcina să igienizeze școlile.

„Termometrele pentru măsurarea temperaturii elevilor și personalului nu sunt foarte scumpe și trebuie achiziționate de fiecare unitate de învățământ”, a explicat ministrul Educației și Cercetării.

Ministrul a adăugat că bursele școlare trebuie plătite pe toată perioada pandemiei.
În ceea ce privește reluarea cursurilor din învățământ în septembrie, Monica Anisie a explicat că s-au alocat 150 de milioane de lei pentru tablete pentru școlari.

„Banii vor fi numai pentru copiii din mediile defavorizate, dacă cumva un al doilea val de COVID-19 va lovi în septembrie-octombrie și copiii nu vor mai putea merge la școală”, a spus Anisie, care a reluat ideea elaborării unui plan de măsuri în colaborare cu structurile asociative, inclusiv pentru luna septembrie.

Cea mai dificilă situație va fi deschiderea școlilor și asigurarea măsurilor, de la săpun, dezinfecție, igienă.

„Nu vom mai putea să punem doi copii în bancă, să stea unul în spatele celuilalt, așa că nu trebuie să așteptăm pe ultima sută de metri organizarea”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educației și Cercetării a promis că, la redeschiderea școlilor, nu va exista unitate de învățământ fără asistență medicală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.