Gabriela Firea: Cantinele oferă hrană caldă pentru 3000 de beneficiari zilnic!

Foto: Primaria Capitalei

Primarul general Gabriela Firea a anunțat astăzi că numărul persoanelor care apelează la cele cinci cantine sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a crescut de la circa 800 la peste 3000 zilnic. Sunt foarte multe familii tinere care în trecut nu au mai apelat la cantinele sociale.

În perioada stării de urgență, angajații cantinelor DGASMB au oferit 160 de mii de porții de mâncare beneficiarilor.

„Această creștere a numărului de beneficiari este cauzată de faptul că mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, chiar fără a beneficia de șomaj tehnic, și, de aceea, veniturile multor familii s-au redus brusc și foarte drastic”, a explicat Firea.

De aceea, Primăria Capitalei a investit 200 de mii de euro pentru a moderniza cele cinci cantine sociale care oferă o masă caldă beneficiarilor.

De masă caldă zilnică oferită de municipalitate pot beneficia toți cei al căror venit pe membru de familie este sub 142 de lei. Familiile care depășesc acest venit pe membru pot beneficia de masa caldă contracost, plătind 30% din valoarea mesei.

DGASMB a simplificat foarte mult procedura de înscriere al beneficiarilor pentru cantinele sociale. De la 11 documente necesare, a fost redus numărul la doar 4-5. Restul verificărilor este făcut de către angajații DGASMB.

Actele necesare și formularele tip pot fi descărcate de pe site-ul www.dgas.ro. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul verde social 0800821218.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.