Muzică şi Operă, evenimente online de astăzi, 13 mai

MUZICĂ

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Sonata pentru pian şi vioară nr. 21 în mi de Wolfgang Amadeus Mozart; Aria di coloratura per tuba sola de István Láng; Sonata pentru pian şi vioară în mi op. 3 nr. 12 de Niccolo Paganini; Sonata pentru violoncel şi pian, op. 4 de Zoltán Kodály; Melodie, op.42, nr. 3 de Piotr Ilici Ceaikovski; Larghetto şi allegro pentru vioară şi harpă de Gaetano Donizetti; Muzică populară ungurească din Kalotaszeg.

* Casa Artelor „Dinu Lipatti” transmite astăzi, pe pagina sa de Facebook, evocări şi înregistrări de colecţie cu interpretări magnifice ale lui George Enescu şi discipolului său, celebrul Yehudi Menuhin.

* Doar astăzi, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ mai este postată înregistrarea concertului susţinut la Ateneul Român de Orchestra Naţională din Lille, sub bagheta dirijorului Vlad Vizireanu, având în program: Simfonia de cameră pentru 12 instrumente soliste de Goerge Enescu, Concertul pentru vioară şi orchestră în Re de Johannes Brahms – solist Sergey Khachatryan şi Simfonia „Harold în Italia” de Hector Berlioz.

* Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” difuzează pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Filarmonicii, precum şi pe cea a Asociaţiei, înregistrarea „Lecţia de jazz” de duminică, 9 martie 2014 la care au participat artiştii: Irina Sârbu – voce, Puiu Pascu – pian, Alex Man – chitară, Ciprian Parghel – contrabas, Tudor Parghel – tobe şi invitatul special: Marius Gagiu; Crash Percussion Group de la Mark Twain International School. Comentariu: Cristina Sârbu.

 

OPERĂ

* „Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminiţa Arvunescu, realizatoare de emisiuni muzicale, şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, aduc proiectul de succes Opera FANtastica online pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube, ale Asociaţiei cât şi pe pagina de Facebook a postului de Radio. Invitatul de astăzi, de la ora 18:00, este mezzosoprana Ruxandra Donose de la Viena.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, de la ora 21:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 21 aprilie 2016 cu opera „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, cu Michele Pertusi, Valentina Naforniţă, Adam Plachetka, Juan Diego Flórez. Dirijor: Evelino Pidò.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.