VIDEO: Laura Petre, româncă stabilită în Grecia – „Măștile sunt obligatorii în spațiile închise și în transportul public”

București FM a demarat campania exclusivă „Ce mai faceți? Suntem bine!” prin care aduce vești ascultătorilor despre eforturile și măsurile care se iau în lume pentru reducerea efectelor și stoparea epidemiei cu #coronavirus, dar și despre starea de spirit și viața de zi cu zi a populației.

În matinalul #BeFM #DeDimineață, Marius Stoica și Alex Minculescu merg din țară-n țară și întreaba: „Ce mai faceți? Sunteți bine?”

Laura Petre, româncă stabilită în Grecia, a adus vești din această țară pe 98.3 FM și live prin Skype, pe Facebook-ul București FM.

„În Grecia, măsurile de relaxare au fost luate din data de 4 mai. Avem voie să circulăm în interiorul Tesalonicului. Salonic are și câteva sate care sunt până la 50 de kilometri depărtare. De pe 11 mai s-au deschis magazinele. Mai rămâne ca după data de 18 mai să vedem dacă se deschid cafenelele și restaurantele”, explică Laura Petre.

Cât despre pașapoartele de sănătate, văzute ca o variantă pentru repornirea turismului internațional, Laura spune: „Se discută de pașapoartele de sănătate, dar, din ceea ce am citit, nu se știe cu exactitate nimic.” Grecia, renumită ca țară turistică, este acum goală: ”Unde locuiesc eu, este un sat-stațiune care, de obicei, la această dată era plină de turiști. Acum nu este nimeni. E tragic. În Halkidiki e la fel. Toată lumea se teme acum că rezultatele le vom vedea dupa vară, pentru că, dacă vor să deschidă după 15 iunie, rămâne practic o lună și jumătate sau două luni pentru turism. În teorie, toată lumea se agită. În practică… e altceva. Majoritatea rezervărilor sunt făcute încă de anul trecut. Acum nu se știe dacă oamenii mai vor să vina sau sunt speriați”, spune Laura.

Dacă vrei să afli ce spune despre criza economică după #pandemie, ce măsuri a luat Guvernul pentru cei rămași fără loc de muncă, care sunt discuțiile legate de turism, vezi VIDEO.

Cât despre atitudinea grecilor vis-à-vis de #coronavirus, Laura Petre a spus că au respectat îndemnul de a sta în case: „Grecii sunt speriați de bombe, nu ca la noi. Măștile sunt obligatorii în spațiile închise și în transportul public.”

Printre măsurile de relaxare, autoritățile au decis și redeschiderea anumitor instituții de învățământ.

„De luni s-au deschis școlile gimnaziale, respectiv clasele 5-8. S-au deschis liceele, pentru că pe 15 iunie încep examenele pentru facultăți. Clasele mici și grădinițele nu s-au deschis și nu o vor mai face”, a explicat Laura.

Cât despre testarea la nivelul Greciei, ea punctează: „Testele au fost făcute doar la spital, în cazul în care aveai simptome. Altfel, dacă ți se părera că ai ceva, sunai la un număr de telelefon și ei îți ziceau că trebuie să stai 3 zile, dar oricum făceai asta. Însă se putea dovedi și că ai o amigdalită, așa cum a fost cazul unui prieten.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.