Cinema, evenimente online de astăzi, 15 mai

* Cinema Union vă anunţă cu bucurie că începând de astăzi, Arhiva Naţională de Filme organizează Cinemateca Online, care vă propune pentru început, 6 filme româneşti, fiecare dintre ele putând fi vizionat în intervalul orar 14:00-24:00, în câte 2 din cele 3 zile ale acestui week-end. Patru dintre aceste filme pot fi vizionate chiar astăzi pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare:

-„Reconstituirea”, de Lucian Pintilie, adaptare după nuvela omonimă scrisă de Horia Pătraşcu, cu George Constantin, Emil Botta, George Mihăiţă, Vladimir Găitan, Ernest Maftei, Ileana Popovici;

– „De ce trag clopotele, Mitică?” de Lucian Pintilie, adaptare după piesa „D-ale carnavalului” şi alte scrieri de I.L.Caragiale, cu Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Gheorghe Dinică, Tora Vasilescu, Mircea Diaconu;

– „100 de Lei” de „Mircea Săucan” cu un scenariu de Horia Lovinescu şi având în distribuţie pe Dan Nuţu, Ion Dichiseanu, Ileana Popovici, Violeta Andrei;

– „Nunta de piatră”, adaptare a nuvelelor „Fefeleaga” (1) şi „La o nuntă” (2) de Ion Agârbiceanu realizată de Mircea Veroiu (1) şi Dan Piţa (2), cu (1) Leopoldina Bălănuţă, Eliza Petrăchescu, Nina Doniga, Adrian Georgescu (2) Radu Boruzescu, George Calboreanu jr., Ursula Nussbächer, Mircea Diaconu, Petre Gheorghiu.

* Astra Film Festival difuzează, de la ora 18:00, pe site-ul său şi pe pagina sa de Facebook, „Trăiască Bulgaria” de Adela Peeva, care explorează ascensiunea naţionalismului în Bulgaria, observând de-a lungul a trei ani, acţiunile mai multor tineri din oraşele Sofia, Stara Zagora şi Plovdiv.

* Începând cu ora 18:00, până la ora 02:00, distribuitorul Voodoo Films vă propune încă un film de Cannes pe platforma Eventbook: drama „Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Mäki”, realizată de Juho Kuosmanen şi distinsă cu Premiul secţiunii Un Certain Regard în 2016, cu Jarkko Lahti în rilul titular al boxerului care în vara lui 1962 concura pentru titlul de campion mondial la box, categoria pană. Totul, din Finlanda rurală până la luminile Helsinki-ului, îi prevede un viitor luminos. Pentru asta, nu-i mai rămâne decât să piardă câteva kilograme şi să se concentreze. Există însă o problemă: Olli s-a îndrăgostit de Raija. Tânăra interpretată de Oona Airola.

* Cinema Arta din Cluj-Napoca vă propune spre vizionare online, în intervalul 19:00 – 24:00, pe platforma Eventbook, „Systemsprenger / Copilul-problemă”, dramă realizată de  Nora Fingscheidt, distinsă cu premiul Alfred Bauer la Berlinale 2019 şi propunerea Germaniei la premiile OSCAR 2020, al cărei personaj titular exelent interpretat de Helena Zengel, este Beni, o fată delicată, dar plină de energie, care reuşeşte să scape rapid din orice loc în care sistemul o plasează ca să se întoarcă cât mai repede la mama ei, o femeie copleşită de imprevizibilitatea propriei fiice.

* În cadrul campaniei online Tănase, un Teatru al tuturor, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” prezintă, de la ora 18:00, prima parte a documentarului „Calea Victoriei nr. 33 – Istoria Locului, Istoria Succesului – Teatrul Tănase, la Noaptea Muzeelor 2019”, pe site-ul, pagina de Facebook şi pe platforma de Instagram ale instituţiei.

* Proiectul Clasicii alături de tine, conceput de Institutul Cervantes prezintă pe Vimeo, de astăzi de la ora 21:00 până Duminică 17 mai la aceeaşi oră, comedia „Bienvenido Míster Marshall! / Bun venit, dle Marshall”, realizată în 1953 de Luis Garcia Berlanga, cu: Lolita Sevilla, Manolo Morán, José Isbert, despre pregătirile pe care locuitorii din satul Villar del Río încep să le facă după ce află că americanii au început să viziteze localităţile rurale din Spania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.