Muzică şi Operă, evenimente online de astăzi, 15 mai

MUZICĂ

* Filarmonica de Stat Sibiu transmite, tot de la ora 19:00, pe Website-ul instituţiei şi pe pagina sa de Facebook, prima parte a înregistrării concertului „Praga, Oraşul Muzicii” în care Orchestra ei simfonică, dirijată de Horvath Gabor interpretează Concertul pentru violoncel şi orchestră în si de Antonín Dvořák, solist fiind Răzvan Suma.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Adagio din sonata nr.1 pentru vioră în sol de Johann Sebastian Bach, Sonata nr. 3 pentru orchestră de corzi în Do şi 5 duete pentru 2 corni de Gioachino Rossini, Sicilienne şi Rigaudon pentru vioară şi pian de Fritz Kreisler, 7 dintre cele 24 duo pentru 2 viori compuse de Kamilló Lendvay, Serenadă pentru trio de corzi de Ernő Dohnányi.

* Şi astăzi, pe site-ul, pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale Filarmonicii „George Enescu”, sunt difuzate două înregistrări ale unor concerte în care pianistul Daniel Ciobanu, „Artist în rezidenţă” al stagiunii viitoare, participă în calitate de solist. În prima parte, Orchestra Simfonică a instituţiei, condusă de maestrul Horia Andreescu, interpretează Concertul în re pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn, solist fiind şi Jacob Reuven (mandolină). În partea a doua aceeaşi Orchestră este dirijată de Marc Tardue şi interpretează Concertul în Do pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră, de Ludwig van Beethoven, solişti fiind, alături de pianistul Daniel Ciobanu, Andrei Baranov – vioară şi Ştefan Cazacu – violoncel.

* Astăzi şi mâine, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ puteţi încă urmări înregistrarea recitalului de excepţie, susţinut la Ateneul Român în 2019 de soprana Diana Damrau şi harpistul Xavier de Maistre, ce are în program cântece şi interludii instrumentale de Felix Mendelssohn, Franz Liszt, George Enescu, Serghei Rahmaninov, Vladimir Aleksandrovici Vlasov, Reynaldo Hahn, Henriette Renié și Francis Poulenc.

* Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” difuzează pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Filarmonicii, precum şi pe cea a Asociaţiei, înregistrarea „Lecţia de jazz” de duminică, 9 martie 2014 la care au participat artiştii: Irina Sârbu – voce, Puiu Pascu – pian, Alex Man – chitară, Ciprian Parghel – contrabas, Tudor Parghel – tobe şi invitatul special: Marius Gagiu; Crash Percussion Group de la Mark Twain International School. Comentariu: Cristina Sârbu.

 

OPERĂ

* Opera Naţională Română din Cluj-Napoca difuzează online, de la ora 18:00, pe site-ul său, înregistrarea reprezentaţiei din 10 octombrie 2015 cu opera „Werther” de Jules Massenet, bazată pe faimosul roman epistolar al lui Goethe’s „Die Leiden des jungen Werthers / Suferinţele tânărului Werther”, cu: Călin Brătescu, Cristian Hodrea, Florin Pop, Beniamin Pop, Iulia Merca, Diana Ţugui, Alexandru Potopea, Tatiana Oltean. Dirijor: József Horváth. Regia: Nadine Duffaut. Scenografia: Louis Désiré.

* Sub noul generic Un virus numit OPERĂ, Luminiţa Arvunescu, realizatoare de emisiuni muzicale, şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, aduc proiectul de succes Opera FANtastica online pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube, ale Asociaţiei cât şi pe pagina de Facebook a postului de Radio. Invitatul de astăzi, de la ora 18:00, este soprana Valentina Naforniţă de la  Viena.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, de la ora 19:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 8 aprilie 2018 cu opera „Die Walküre” de Richard Wagner (care a scris şi libretul), a doua parte din tetralogia „Inelul Nibelungilor”. Cu: Christopher Ventris, Jongmin Park, Tomasz Konieczny, Simone Schneider, Iréne Theorin, Michaela Schuster. Dirijor: Adam Fischer.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.