Exclusiv BeFM: Bădulescu despre party-ul din Herăstrău – „nu a existat responsabilitate și nici bun-simț”!

Sursa: Facebook

În direct pe 98,3 fm în emisiunea CityBreak realizată de Adelina Tocitu la BucurestiFM, Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a dezbătut subiectul petrecerii de sâmbătă seară din parcul Herăstrău.

Redactor București FM: Discutăm despre ceea ce s-a întâmplat în aceste zile de când România este în stare de alertă.
Multe reguli vin spre noi și în această perioadă, chiar dacă sunt măsuri mai relaxate față de perioada în care România a fost în stare de urgență din cauza pandemiei de Covid-19.
Am văzut imaginile difuzate de televiziuni de la terasele din parcul Herăstrău, aglomerație de cetățeni, de tineri…Nu am remarcat respectarea regulilor de distanțare socială.
Asta trebuie să se întâmple în starea de alertă, domnule viceprimar?

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: „Nu, nu asta trebuie să se întâmple!
Vreau să vă spun că acest fenomen a fost în creștere, mă rog, a apărut după ora 19:00.
Un anumit tip de cetățean al municipiului București își face apariția în zonele de promenadă și în grădinile din municipiul București.
Ce pot să vă spun este că este regretabil, că o mână de

Sursa: Facebook

inconștienți, atât cetățeni ai municipiului București cât și proprietari de terase, au nescotit toate eforturile pe care noi ca autorități, dar cel mai important cetățenii din București, au făcut ca totul să se ducă pe apa sâmbetei, pentru că nu există responsabilitate și niciun fel de bun-simț și respect pentru cel de lângă tine.

Redactor București FM: Domnule viceprimar, care sunt măsurile pe care le-ați luat?

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: „Concret, am dispus suspendarea, pentru că trebuie să înțelegem că sunt două tipuri de măsuri care se pot lua: măsurile unei autorități administrative și anume ce poate face primăria în astfel de situații, pentru că primăria municipiului București este cea care autorizează terasele, și măsurile de ordine publică care pot fi luate de lucrătorii Ministerului de Interne.
Aceste două paliere de sancționare merg paralel, nu se intersectează, fiecare instituție își ia măsurile și dispune în consecință.
Primăria Municipiului București a dispus anularea a două autorizații pentru pentru cele două unități de alimentație publică pentru că la două unități am constatat fenomenul pe care și dumneavoastră l-ați prezentat, motiv pentru care astăzi s-au dus la îndeplinire dispoziția de suspendare a autorizației. Măsurile care se impun au fost comunicate atât administratorului cât și persoanei juridice, dar și secției de poliție de pe raza căreia cele două unități se află.
Sunt reguli pe care trebuie să le păstrăm, responsabilitatea nu ar trebui să iasă din viețile noastre, în condițiile în care am stat în casă și am respectat regulile de distanțare socială în perioada în care România a fost în stare de urgență.”

Redactor București FM: Domnule viceprimar, ce ar trebui să știm și să ne fie foarte clar în această perioadă de stare de alertă?

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: „Vă dau cuvântul meu de onoare că am peste 4000 de mailuri venite de la cetățenii municipiului București care sancționează comportamentul iresponsabil al acestor tineri și al acestor două societăți comerciale.

Sursa: Facebook

Vă roagă atât pe dumneavoastră, care puteți să comunicați cetățenilor și oamenilor să nu încurajeze acest tip de comportament iresponsabil pentru că este vorba despre viața copiilor noștri, pentru că este vorba despre riscul apariției de noi focare, că brusc să mă iertați că folosesc această expresie, „li s-a înmuiat mina pixului Ministerului de Interne” să știți că nu este o rezolvare.
Aceștia trebuiau să fie cu fața la joc cum se spune, ca să nu se ajungă la astfel de situații.”

Redactor București FM: Domnule viceprimar, de mâine vor fi aplicate și amenzi pentru nerespectarea regulilor din perioada stării de alertă?

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: „Noi am uitat pe drum amenzile și guvernul care gestionează această stare de alertă.
Știu că sunteți un radio imparțial, dar trebuie să dau „Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”: în acest moment nu există un instrument de sancționare, din păcate.
Asta este maturitatea actului de guvernare și de gestiune într-o perioadă de alertă.
Sigur că da, mâine o dată cu publicarea proiectului de lege în Monitorul Oficial vor apărea și sacțiunile, dar cea mai mare sancțiune este condamnarea comporatamentului iresponsabil.
Din păcate, ceea ce s-a întâmplat aseară, nu se va mai întâmpla în acele unităție de alimentație publică.
Am dispus inclusiv deconectarea de la sistemul de alimentare cu energie electrică a acestor două unități de alimentație publică.”

Un material realizat de Adelina Tocitu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.