VIDEO: Reguli și amenzi în vremea epidemiei!

Sursa foto: Radu Șofran

De ieri se dau din nou amenzi pentru încălcarea restricțiilor. Cea mai mare sancțiune ajunge la 15.000 de lei.

Cei care vor să iasă din localitate trebuie să aibă declarație pe propria răspundere, iar masca de protecție este obligatorie.

Nu respectăm legea doar că ne este frica de amendă.

„Viata nu are preț. Cât costă viața unui om?”, se întreabă comisarul-șef în Poliția Capitalei Diaca Sarca.

„Noi suntem în stradă pentru a preveni, pentru a sfătui. Nimeni din generațiile noastre nu s-a confruntat cu asemenea boală. Este normal să ne adaptăm. Trebuie să conștientizăm că numai așa putem ieși dintr-o astfel de situație.”

Avem mijloace de protecție și cu ele ne salvăm, iar medicii spun că ar trebui să purtăm și ochelari.

„Pe lângă mască avem un mijloc de protecție pe care l-am învățat de când eram mici: spălatul pe mâine. Apoi distanțarea; nu mai stăm apropiați unii de ceilalți. Nu stăm ca în grămada de la rugby”, ne recomandă omul legii.

Mai mult, cei care organizează, pe perioada stării de alertă, mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise pot primi amenzi de la 3.000 de lei la 15.000 de lei.

Persoanelor fizice vor scoate din buzunar între 500 de lei și 2.500 de lei.

Legea va fi pusă în aplicare de un cumul de forțe.

„Vorbim despre jandarmerie, poliție, ISU…Toți trebuie să avem grijă de sănătatea noastră dar și de a celor din jurul nostru”, spune Sarca.

Pe de altă parte, să nu uităm că mai avem o categorie care, deși nu intră într-o zonă de risc ridicat, nu este ferită: copiii!

„Și copiii peste o anumită vârstă trebuie să poarte mască. Părinții trebuie să le explice copiilor toată această situație. Nu ducem copilul în aglomerație. Mai ales că se presupune că până la 14 ani nu avem discernământ. Haideți să discernem noi pentru copiii noștri”, îi sfătuiește pe părinți polițistul dar și mama Diana Sarca.

Tuturor ne place să ne plimbăm însă, în această perioadă, ar trebui să evităm deplasările. Dacă o facem, scriem declarație.

„Declarația poate fi făcută și de mână, iar dacă o scoatem la imprimantă putem modifica doar data dacă locul de deplasare este același”.

Comisarul-șef de la Poliția Capitalei, Diana Sarca, ne-a explicat astăzi, „În Comunitate”, cum ne protejăm dar și ce riscăm dacă nu respectăm reguli în plină epidemie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.