FCSB echipa fără stadion

Latifundiarul din Pipera, a sperat că o dată cu apariţia stadioanelor construite din bani publici pentru Euro 2020, să poată pune mâna pe unul dintre ele. Becali a încercat prima dată aşa cum era de aşteptat, să-şi stabilească cartierul general în Ghencea, apoi s-a reorientat către Stadionul Arcul de Triumf.

El şi-ar fi dorit ca echipa sa să joace meciurile de acasă pe stadionul armatei, dar opoziţia suporterilor stelişti, l-au făcut să bată în retragere.
„Eu știu că Burleanu a făcut o cerere la Ministerul Sportului sau nu știu ce minister să rămână terenurile în domeniu, adică dacă a fost făcut pentru fotbal, fotbal să rămână. În Ghencea nu mă duc că nu vreau scandal pe acolo”, a declarat Gigi Becali pentru Pro X.

După dorinţa eşuată de a juca în Ghencea, omul de afaceri a sperat ca FCSB să poată juca pe stadionul Arcul de Triumf, stadion aparţinând Federaţiei Române de Rugby. De această dată, preşedintele FRB, Alin Petrache, o fostă glorie a sportului cu balonul oval din România, dar şi o persoană cu un bagaj important de cunoştinţe atât din domeniul sportului cât şi al culturii şi istoriei româneşti, i-a dat răspunsul adecvat lui Becali.
„Acest teren a fost conceput pentru rugby și folosit in acest scop din 1913, cand a găzduit primele două partide oficiale consemnate în istorie, între Tennis Club Roman si Sporting Club. De atunci s-au jucat în această bază sportivă meciuri de rugby, iar în 2014 locația a fost trecută în lista sinteză a obiectivelor de investitii din Subprogramul “Complexuri sportive”, din cadrul Programului național de constructii de interes public sau social al Ministerului Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice pentru a se construi o bază rugbystică modernă, care să respecte standardele internationale si pe care echipa națională și echipele de club să își joace meciurile. Proiectul a fost gândit pentru sportul cu balonul oval, aici fiind practic leagănul acestei discipline”, a declarat Alin Petrache pentru Pro Sport.

Şeful rugby-ului românesc şi-a argumentat în continuare declaraţia, precizând următoarele :
„Lățimea terenului este de 80 de metri. Din ce am reținut, UEFA stipulează clar ca lățimea trebuie să fie 68 de metri pt categoriile 3 si 4. Pe lateral nu sunt tribune sau garduri, sunt pereți de beton. FIFA și UEFA cer, de asemenea, ca pe margine să fie 10 metri liberi, unde se afla suprafața de protecție, banca tehnică și așa mai departe. Se ajunge astfel la 88 metri, prin urmare din aceasta cauza, din pacate, terenul nu va putea fi folosit pt meciuri oficiale de fotbal. În cazul rugbyului prevederile sunt diferite si sa nu uitam ca nu există bancă de rezerve, jucătorii stand în tribună.
Pe acest teren se pot face antrenamente, aceasta fiind și una din premisele demarării construcției noii arene, dar nu a fost niciodată vorba despre desfășurarea unor meciuri oficiale de fotbal”, a mai spus Alin Petrache.

În ultimii 10 ani, Gigi Becali a cheltuit sume importante de bani pe jucători supraevaluaţi, care i-au adus găuri importante în buget, dar a ştiut în acelaşi timp să câştige bani mulţi prin vânzarea în străinătate a unor jucători, care apoi s-au dovedit a fi fost adevărate ţepe pentru cluburile care i-au cumpărat.
Este totuşi regretabil, că FCSB nu are un stadion propriu, un stadion care i-ar fi permis lui Becali să câştige în timp mult mai mulţi bani.
Din păcate doar FCSB, CFR Cluj şi Viitorul lui Gică Hagi, sunt singurele echipe din Liga I , care au mai reuşit să mai obţină câte un rezultat mare în cupele europene.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.