Măsuri pentru evitarea aglomerației la Institutul Oncologic București

Foto: Grigore Popescu/ AGERPRES FOTO

A fost aglomerație în această dimineață la Institutul Oncologic din București. Zeci pacienți au așteptat în curtea spitalului să intre la consultație sau la tratament, fără să respecte regulile de distanțare socială.

Directorul medical al Institutului, Bogdan Tănase, spune ca astăzi au venit mai mulți pacienți decât de obicei pentru controale. În plus, cei care fac tratament în Institut sunt testați pentru COVID-19: „De dimineață a fost o aglomerare din cauză că, pe lângă triajul epidemiologic făcut până acum, am încercat să facem testarea tuturor pacienților care beneficiază sau vor beneficia de tratament. Asta a însemnat o aglomerare suplimentară. În plus, au fost mai multe prezentări decât am avut noi în ultima vreme. Probabil că din cauza relaxării au venit și oameni ale căror tratamente puteau fi amânate.”

Pacienților li se recoltează probe în spital, dar acestea sunt prelucrate în altă parte: „Noi recoltăm probele. Trebuie să avem niște coduri de la DSP care ne permit decontarea acesei analize. Noi recoltăm cu mijloace proprii, cu personalul nostru, respectând mijloacele de protecție pentru personal și pentru pacienți, după care diversele probe se prelucrează la diverse laboratoare cu care avem contract”.

Directorul medical al Institutului a precizat ca s-au luat măsuri pentru ca în următoarele zile să nu se mai producă astfel de aglomerări: „Am făcut o triere a pacienților în funcție de categorii, de exemplu: celor care se internează pe spitalizare de zi le-am stabilit un circuit, cei care se vor interna în spitalizare continuă, pe un alt circuit, și în funcție de specialități. Mă aștept să ducă la o ordonare a pacienților și o evitare a înghesuielii”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.