Platforma “Donează pentru linia întâi” echipează Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției
Articol de arionmihaela, 20 mai 2020, 14:44
Platforma “Donează pentru linia întâi” echipează Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei
Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (COCCI) a fost dotat cu echipamente vitale pentru desfășurarea activității personalului responsabil de gestionarea situațiilor de urgență, mulțumită unei donații realizate prin platforma “Donează pentru linia întâi”.
Echipamentele vor contribui la îmbunătățirea timpului de reacție și de analiză, care poate face diferența în situațiile limită.
„Această situație epidemiologică ne-a supus mai multor teste pe care am reușit să le gestionăm cu bine până în acest punct. Am beneficiat de mult sprijin din partea mai multor companii și asociații, care depun eforturi pentru a ne ajuta să avem acces la toate resursele de care avem nevoie în aceste momente. Echipamentele noi sunt deja în funcțiune și le mulțumim în mod special celor peste 60.000 de oameni și celor peste 4.000 de companii care au donat. Mulțumită noilor dotări vom reuși să lucrăm mai eficient astfel încât să salvăm cât mai multe vieți”, a spus Raed Arafat, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Ministerul Afacerilor Interne.
CNCCI coordonează planificarea unitară a măsurilor dispuse prin decretul de instituire a stării de urgență, ca urmare a existenței unei amenințări la adresa securității naționale sau a democrației constituționale, precum și a forțelor destinate desfășurării acțiunilor de ordine publică pe timpul stărilor excepționale.
Prin donația oferită prin platforma “Donează pentru linia întâi”, centrul a fost dotat cu PC-uri, video proiectoare, laptopuri, imprimante, monitoare, instalație de sonorizare, televizoare, echipamente periferice, disponibile pentru întreg personalul implicat în gestionarea și coordonarea situațiilor de criză, precum criza medicală cu care ne confruntăm la acest moment, generată de COVID-19.
Situat la 40 de km de Capitală, departe de aglomerația urbană, Centrul asigură, pe lângă spațiile necesare desfășurării activităților personalului, camparea tehnicii de intervenție și a echipajelor operative (tabere mobile, corturi, etc.) pe timpul misiunilor reale ori a exercițiilor organizate și planificate pentru testarea procedurilor de intervenție aplicabile situațiilor de urgență de amploare și intensitate deosebite. Din punct de vedere strategic, Centrul se află în aproprierea aeroportului Otopeni, astfel încât să poată asigura preluarea ajutoarelor umanitare internaționale, odată cu activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.
Personalul CNCCI este format din profesioniști din diferite specialități ale ministerelor abilitate în gestionarea tipurilor de risc, care lucrează în regim de urgență, 24 de ore din 24.