Se fac pregătiri pentru deschiderea sezonului estival

Foto: Adriana Baciu

Proprietarii de hoteluri de pe litoral se pregătesc deja pentru deschiderea sezonului estival, preconizată la mijlocul lunii viitoare.

Rezervările s-au făcut încă de anul trecut, mai ales în staţiunile consacrate, iar responsabilii dau asigurări că preţurile nu au crescut. Astfel, o noapte de cazare la un hotel de două stele porneşte de la 50 de lei cu micul dejun inclus.

Anca Nedea, directoarea Organizaţiei Patronale Constanţa-Mamaia, spune că se fac pachete speciale, cu oferte speciale: „Noi am preconizat pe baza rezervărilor pe care le avem deja, rezervări care au început de anul trecut din octombrie, deci măcar 20%, chiar 25%-30%, am zis noi în varianta bună, dar minim 20% grad de ocupare să avem pe litoral în primele două săptămâni din iunie. Nu s-a operat şi nu se ia în considerare operarea unor creşteri ale tarifelor faţă de cele care au fost înaintate la contracte încă de la sfârşitul anului trecut. Din contră, se fac pachete speciale, cu oferte speciale. Deci este un moment bun să se acceseze rezervări. Încercăm să presăm cât putem autorităţile să iasă şi cu regulile de distanţare socială, pentru operarea plajelor şi bineînţeles inclusiv pentru copii locuri de joacă exterioare”.

Potrivit Organizației Patronale Mamaia-Constanța, peste o sută de hoteluri din stațiunile de la Marea Neagră sunt pregătite să primească turiști de la 1 iunie.

Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turism, spune că, după ce vor fi deschise, terasele vor avea mesele distanţate. La fel se va întâmpla şi cu şezlongurile de pe plajă. El a dat asigurări că preţurile în unităţile de cazare nu vor creşte, ba chiar ar putea exista o serie de oferte speciale, cu preţuri atractive.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.