Începe testarea bucureștenilor pentru COVID-19!

Foto: Grigore Popescu/ AGERPRES FOTO

Primăria Capitalei lansează mâine, 22 mai, la ora 13.00, platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni, pentru a fi testați gratuit în vederea depistării infecției cu noul coronavirus, anunță primarul general Gabriela Firea.

Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureștenii care sunt asimptomatici, care nu se află în definițiile de caz stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Ei vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale: nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail iar în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere.

După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.

Edilul Capitalei a mai anunțat că  săptamana viitoare va începe și celălalt proiect de testare, prin eșantionare, care vizează realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de bucureșteni.

Această testare prin eșantionare, va indica felul în care a circulat virusul in Capitală, a mai precizat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.