„Fata cu ceas în loc de inimă” și misterele unei forțe iubite!
Articol de cristina.toma, 22 mai 2020, 15:50
O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită în această primăvară, mai ales dacă v-ați întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă ați zări din întâmplare un fost iubit sau iubită.
Ce l-ați întreba? Ce ați dori să mai știți despre el sau ea? Dar până la urmă, după atâția ani, ar fi bine să mai intrați în vorbă măcar?
Dacă v-ați aflat deja într-o astfel de situație dar și dacă nu, atunci romanul „Fata cu ceas în loc de inimă” de Peter Swanson, apărut în traducere românească la editura Litera, este lectura potrivită pentru dumneavoastră.
Aceasta pentru că exact asta i se întâmplă lui George Foss din Boston, care zărește o femeie frumoasă pe care are sentimentul că o cunoaște de undeva. Oare de unde?
Își dă seama imediat că este fosta lui iubită din studenție, dispărută cu douăzeci de ani în urmă. Este momentul în care existența confortabilă și previzibilă a lui George capătă o turnură neașteptată.
Liana Decter este prima dragoste a lui George și cea pe care nu a reușit niciodată să o dea uitării și după care a suferit mult timp. Credea că știe totul despre ea, însă nu era nici pe departe așa. Mai mult decât atât, este o femeie enigmatică și primejdioasă, o posibilă criminală căutată de poliție.
Acum s-a întors și are nevoie de ajutorul lui. Liana este urmărită de indivizi periculoși, care cred că a furat niște bani și vor face tot ceea ce este necesar pentru a-i recupera.
George știe că Liana este genul de femeie de care ar trebui să te ții departe, dar nu o poate refuza, nu a putut niciodată, și ia o decizie care îl va arunca într-o avalanșă de minciuni, secrete, trădări și crime, din care nu e sigur că va scăpa cu viață.
Însă de ce face Liana asta? De ce ar fi ea gata să sacrifice exact un om pe care l-a iubit cândva și, mai ales pentru ce. Însă asta rămâne să aflați singuri atunci când veți citi cartea.
De altfel, Peter Swanson este cunoscut publicului din țara noastră cu alte două romane, și ele pline de mistere și răsturnări de situații: „O minciună perfecta” și „Cei care merită să moară”.
Ca și în aceste cărți, autorul păstrează același stil alert care vă va face să nu lăsați cartea din mână până nu veți întoarce și ultima pagină.