Muzică, Operă şi Musical, evenimente online de astăzi, 22 mai

MUZICĂ

* Astra Film Festival îşi continuă programul online dar nu cu un film, ci  difuzând, de la ora 18:00, pe site-ul său şi pe pagina sa de Facebook, înregistrarea concertului de muzică armânească interpretată de Mara & Band, ca un fel de prelungire la „Fraţii Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi”, lungmetrajul Elizei Zdru prezentat ieri.

* Sub noul generic „Un virus numit OPERĂ”, Luminiţa Arvunescu, realizatoare de emisiuni muzicale, şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, aduc proiectul de succes Opera FANtastica online pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube, ale Asociaţiei, cât şi pe pagina de Facebook a postului de Radio. Invitatul de astăzi, de la ora 18:00, este pianistul şi dirijorul Vlad Iftinca din Stuttgart.

* Orchestra Naţională Radio continuă, de la ora 19:00, seria de întâlniri online pe pagina de Facebook şi pe canalul de Youtube ale sale, cu primul Concert Regal găzduit de Radio România, după 1947, în data de 11 mai 2013, ce a prilejuit reîntâlnirea publicului cu dirijorul Christian Badea, violonista Mihaela Martin şi violoncelistul Frans Helmerson. În program, alături de Imnul Regal de Eduard Hübsch: Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms şi Simfonia a IX-a de Antonín Dvořák.

* Filarmonica de Stat Sibiu transmite, tot de la ora 19:00, pe Website-ul instituţiei şi pe pagina sa de de Facebook, „Poema Română” de George Enescu interpretată în cadrul concertului dedicat Zilei Naţionale a României susţinut de Orchestra Filarmonicii sibiene în 2019 la Ateneul Român. Înregistrarea este transmisă şi de posturile de televiziune locală TV Eveniment, TV Sibiu şi TV Nova.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Duo concertant în mi de Charles Auguste de Bériot, Tarantela styriană de Claude Debussy în aranjamentul pentru percuţie al lui Aurél Holló, Sonata pentru vioară nr. 21 în mi de Wolfgang Amadeus Mozart şi Trio cu pian nr. 1 în do de Dmitri Şostakovici.

* Doar astăzi, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ mai este postată înregistrarea concertului susţinut la Sala Palatului de Orchestra Filarmonicii din St. Petersburg, sub bagheta maestrului Vassily Sinaisky, având în program: Concertul nr. 4 pentru pian şi orchestră în Sol de Ludwig van Beethoven, cu Nelson Freire ca solist Şi Simfonia I în Re de Gustav Mahler. Această postare încheie a doua serie de concerte a Festivalului Enescu Online.

* Filarmonica „George Enescu“ prezintă şi astăzi, în cadrul stagiunii online pe site-ul, pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale sale înregistrarea concertului de deschidere a stagiunii 2019-2020 în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program: Concertul în la pentru vioară şi orchestră de Antonin Dvořák şi Simfonia nr. 1 în do de Johannes Brahms.

* Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” difuzează pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Filarmonicii, precum şi pe cea a Asociaţiei, înregistrarea Concertului de muzică veche pe 11 mai 2014, organizat în colaborare cu Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania” din Braşov, în care „Dansurile curţilor regale”, au foat onterpretate de Formaţia de muzică veche CODEX.

 

OPERĂ ŞI MUSICAL

* Opera Naţională Română din Cluj-Napoca difuzează online, de la ora 18:00, pe site-ul său, înregistrarea reprezentaţiei din 1 martie 2019 cu „My Fair Lady”, musical în două acte după piesa de teatru „Pygmalion” de George Bernard Shaw, pe muzica lui Frederick Loewe. În distribuţie: Irina Baianţ, Cristian Hodrea, Simonfi Sándor, Petru Burcă, Ştefania Barz, Cristian Mogoşan, Liliana Neciu, Elena Potopea. Regia artistică: George Zaharescu. Dirijor: Gheorghe Victor Dumănescu.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, de la ora 21:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 22 februarie 2019 cu opera „Idomeneo” de Wolfgang Amadeus Mozart, cu: Bernard Richter, Rachel Frenkel, Irina Lungu, Valentina Naforniţă, Pavel Kolgatin. Dirijor: Tomáš Netopil.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.