Zonele pietonale – noul trend la final de săptămână

Sursă foto: Cristina Toma

Astăzi a fost a doua zi în care bucureștenii s-au putut bucura de cele șapte noi zone destinate exclusiv pietonilor în zilele de weekend, pe durata stării de alertă.

Zonele sunt deocamdată frecventate diferit de cei care doresc să își petreacă timpul în aer liber și eventual să facă și mișcare.

În zona din jurul parcului Grădina Icoanei, copiii au ieșit să joace tenis sau badminton, iar cei mai mici erau cu părinții care încercau să îi învețe să meargă pe trotinete și triciclete.

În alte zone precum strada Academiei – Biserica Enei oamenii erau mai puțini, iar unii nu știau că acolo va fi zona pietonală în weekend, de acum încolo, dar spuneau că este bine că zona are parte de puțină liniște.

Zona dintre Piața Unirii și Piața Constituției a fost preferată de copii și adolescenți iubitori ai skateboard-ului, iar dacă unii dintre ei își arătau dibăcia în acest sport, alții abia încercau să își tină echilibrul.

Calea Victoriei părea pur și simplu cucerită de bicicliști de toate vârstele.

Tot în aceste zone se află și biserici la care serviciul religios s-a ținut în curte, iar participanții au păstrat distanța socială.

Unii au rămas să asculte slujbele din stradă.

Cele șapte zone pietonale de weekend sunt:

·         Zona 1 – stradă Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu;

·         Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței;

·         Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu;

·         Zona 4 – strada E. Quinet – de la strada Academiei – strada Biserica Enei;

·         Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei;

·         Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu;

·         Zona 7 – bulevardul Unirii – între Piața Constituției și locala de vest a Pieței Unirii.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.