COVID-19 perturbă furnizarea de servicii de imunizare în întreaga lume

Foto: UNICEF

COVID-19 perturbă furnizarea de servicii de imunizare salvatoare de vieți în întreaga lume, punând în pericol milioane de copii, care riscă să se îmbolnăvească de difterie, rujeolă și poliomielită, atât în țări bogate, cât și în țări sărace.

Avertismentul vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), UNICEF și Gavi, Alianța pentru vaccinuri.

Asta înainte de summit-ul mondial privind vaccinarea care va
avea loc pe 4 iunie și la care vor participa lideri din lumea întreagă.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, UNICEF, Gavi și Institutul de Vaccinuri Sabin, furnizarea serviciilor de imunizare de rutină a fost îngreunată în cel puțin 68 de țări și poate afecta aproximativ 80 de milioane de copii, cu vârste sub un an, care trăiesc în aceste țări.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS: ”Imunizarea este unul dintre cele mai puternice și fundamentale instrumente pentru prevenirea bolilor din întreaga istorie a sănătății publice”. 

Motivele care au provocat perturbarea furnizării de vaccinuri diferă. Unii părinți sunt reticenți în a-și părăsi domiciliul din cauza restricțiilor de circulație, a lipsei de informare sau din cauza temerii de infectare cu noul coronavirus. Și mulți lucrători medicali nu sunt disponibili din cauza restricțiilor de călătorie sau a reafectării pe alte posturi destinate luptei împotriva COVID-19, precum și din cauza lipsei echipamentului de protecție.

Sursa: UNICEF

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.