Proprietarii de mall-uri cer Guvernului deschiderea magazinelor

Sursa foto: Adriana Baciu

Nouă proprietari de centre comerciale din Bucureşti şi din 24 de oraşe din țară, cer redeschiderea magazinelor comericale.

Compania de consultanţă imobiliară CBRE a transmis Guvernului o scrisoare prin care solicită reluarea activităţilor de comercializare desfăşurate şi în mall-uri.

Proprietarii spun că situația actuală duce la o criză economică, și în plus există un risc real ca unele afaceri să nu se mai poată redresa financiar ca urmare a acestei situaţii.

Pe durata stării de alertă, Guvernul a emis un proiect de lege care prevede doar deschiderea centrelor comerciale de mici dimensiuni, cu suprafeţe de sub 15.000 de metri pătraţi, care se află la stradă.

CBRE mai transmite că sănătatea clienţilor este prioritară pentru toate părţile implicate şi proprietarii de centre sunt deschişi să colaboreze cu autorităţile pentru a identifica împreună soluţii adecvate de prevenţie.

Scrisoarea deschisă adresată Guvernului României a fost iniţiată de CBRE şi semnată de companiile Arena City Center, Băneasa Development, Ceetrus Romania, CPI, Immofinanz România, Iulius Grup, NEPI Rockcastle, ParkLake Shopping Center şi Veranda Asset Management, care deţin în România în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 de magazine.

În ultimele săptămâni, în alte țări din Europa precum Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Serbia şi Slovacia, s-au reluat activităţile de comercializare din cadrul centrelor comerciale.

Sursa: Agerpres

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.