Teatrul Bulandra difuzează spectacole create de Alexandru Darie și Tompa Gábor
Articol de andreiabarsanbfm, 26 mai 2020, 13:01 / actualizat: 27 mai 2020, 16:51
Datorită transmisiilor online, în această perioadă de două luni și mai bine de pandemie, Teatrul Municipal ”Lucia Sturdza Bulandra” a ajuns în peste 1.500.000 de locuinţe ale românilor din Bucureşti, din ţară şi din lumea largă.
În această săptămână, teatrul continuă seria dedicată arhetipurilor umane. Astfel, în zilele de 27 și 29 mai 2020, la ora 19:00, va transmite, pe pagina oficială de facebook și pe site spectacolele ”Anatomie. Titus. Căderea Romei” după Heiner Müller, regia Alexandru Darie (2003), respectiv ”Woyzeck” de Georg Büchner, regia Gábor Tompa (1995). Ambele sunt producții de excepție ale Teatrului “Bulandra” care spun povești de viață și aduc în prim plan tipologii umane.
Programat miercuri, 27 mai, ora 19:00, spectacolul Anatomie. Titus. Căderea Romei după Heiner Müller, pus în scenă de regretatul Alexandru Darie în anul 2003, vorbește despre răzbunare, sacrificiu și politică, teme mereu extrem de actuale. O oglindă pusă în fața noastră a tuturor și un semnal de alarmă pentru cei care uită că violența naște monștri. Un spectacol care merită văzut pentru energia sa incisivă, pentru veritabilele performanțe actoricești și pentru modul în care dă de gândit celor care urmăresc povestea.
În distribuţie: Adrian Ciobanu, Anamaria Marinca, Anca Androne, Camelia Maxim, Claudiu Stănescu, Constantin Diţă, Cornel Scripcaru, Dan Aştilean, Daniel Popa, Gabriela Curpăn, Ion Cocieru, Marian Râlea, Marius Capotă, Marius Chivu, Radu Amzulescu, Radu Micu, Rodica Lazăr, Romeo Pop, Şerban Celea, Şerban Pavlu.
”Woyzeck” de Georg Büchner, montat de Gábor Tompa în anul 1995, va fi transmis vineri, 29 mai, ora 19:00. Spectacolul îi are în rolurile titulare pe Mihai Constantin și Oana Pellea alături de: Dan Aştilean, Doru Ana, Mihai Baranga, Şerban Cellea, Adrian Ciobanu, Ion Cocieru, Constantin Drăgănescu Iulia Gherghişor, Ana Ioana Macaria, Marcela Motoc, leana Predescu, Marian Râlea, Cornel Scripcaru, Claudiu Stănescu.
Este un sublim poem scenic despre umilirea unui om, care prin personalitatea sa este diferit de lumea care-l înconjoară.